Sou a: Inici / Noticies / Una càmera de control regularà l'accés al Passeig de les Cabres

Una càmera de control regularà l'accés al Passeig de les Cabres

Paral·lelament, s’ha enllestit la senyalització de les zones de càrrega i descàrrega prioritàries i es preveu controlar-les amb disc horari al maig.
02-03-2016

L’Ajuntament d’Igualada iniciarà en les properes setmanes la regulació d’accessos, mitjançant una càmera de control, al Passeig de Les Cabres. Actualment, el lateral Nord d’aquesta via, a tocar dels portals de l’antiga muralla, hi ha senyals que hi prohibeixen l’accés dels vehicles a excepció dels veïns. Malgrat això, el pas dels cotxes és freqüent, ocasionant habituals molèsties als residents i, alhora, malmetent el terra de llambordes que s’hi va posar preveient que aquest havia de ser un espai majoritàriament per als vianants.

La nova càmera fotografiarà tots els vehicles que hi accedeixin i, tots aquells que no tinguin l’accés autoritzat, rebran la corresponent sanció. Actualment, el departament de Mobilitat ja ha iniciat el contacte amb tots els veïns per tal que aquests validin les seves matrícules a l’Ajuntament d’Igualada. El control d’accessos s’activarà un cop s’hagi instal·lat la càmera i la senyalització corresponent i quan estiguin enllestits aquests tràmits amb els residents.

Aquest dispositiu s’afegeix a les ja existents en altres carrers de la ciutat on el trànsit de vianants és prioritari, com tot el nucli antic, el carrer del Clos, el carrer de l’Aurora o l’Avinguda d’Andorra.

Posada en marxa del disc de control horari · L’Ajuntament d’Igualada ha enllestit també recentment la senyalització de totes les zones de càrrega i descàrrega del nucli antic, la Plaça del Rei i el Mercat de la Masuca, indicant que el temps màxim d’estacionament és de 20 minuts i que els transportistes han de fer ús del disc horari de control o d’una anotació manual.

Actualment ja es poden recollir aquests discos a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (Pl. Ajuntament, 1) i al mercat municipal. Properament, els repartiran també les associacions de comerciants entre els seus afiliats. En paral·lel, i durant els mesos de març i abril, s'informarà els conductors, mitjançant el repartiment de díptics, de la imminent posada en marxa d’aquesta regulació.

Serà al mes de maig quan l’Ajuntament preveu començar a aplicar, quan siguin necessàries, unes sancions motivades pel mal ús que una minoria de conductors fa de la zona de càrrega i descàrrega i que impedeixen que hi hagi una rotació àgil i efectiva.

  • Compartir