Sou a: Inici / Noticies / Una cursa inaugurarà el 13 de febrer el circuit inclusiu d'Igualada

Una cursa inaugurarà el 13 de febrer el circuit inclusiu d'Igualada

Aquest traçat està pensat per a fomentar la pràctica de l’esport a l’aire lliure a les persones amb diversitat funcional.
03-02-2016

El proper dissabte, 13 de febrer, tindrà lloc la inauguració del primer circuit inclusiu Sumant Capacitats a Igualada. Aquest traçat està pensat per a fomentar la pràctica de l’esport a l’aire lliure a les persones amb diversitat funcional, aquelles que, per exemple, pateixen ceguesa, sordesa, limitacions de mobilitat o dificultat intel·lectual o mental. L’activitat física i el contacte amb la natura són considerats dos elements molt positius per a la millora de la seva qualitat de vida.

Per a la posada en marxa del nou circuit, el 13 de febrer a les 12h, se celebrarà una cursa i passejada inclusiva, gratuïta, no competitiva i oberta al conjunt de la ciutat, i s’obsequiarà tots els participants amb una samarreta commemorativa. La trobada està principalment orientada a les persones amb necessitats especials i les seves famílies, però tothom que vulgui participar de l’experiència i descobrir aquest nou traçat de 2,5 quilòmetres a la zona de Ponent d’Igualada es pot inscriure al web www.inclusivecircuits.net.

L’objectiu és celebrar una festa participativa, que converteixi aquestes persones en les grans protagonistes d’un dia ben especial, alhora que tothom pugui recórrer i conèixer el circuit. La sortida de la passejada es farà davant de l’Estadi Atlètic, a l’Avinguda Emili Vallès i es comptarà amb la presència de la igualadina Laura Orgué, corredora i esquiadora de muntanya, que apadrinarà la iniciativa. Amb ells, s’espera la participació de desenes de persones que pateixen algun tipus de diversitat, acompanyades dels seus familiars i les entitats que cada dia en tenen cura.

Activitat física i natura a l’abast de tothom · Ara mateix són més d’una trentena les viles i ciutats que ja compten amb circuits d’aquestes característiques: Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Manresa, Berga, Premià de Dalt, Sitges Llívia, Tavascan i un llarg etcètera. Fora de Catalunya, entre altres, se’n poden trobar també a València, Madrid, Venècia, Buenos Aires o Santiago de Xile. El traçat a la capital de l’Anoia ha estat dissenyat per Eduard Jornet, pare del també corredor i esquiador català Kilian Jornet.

Els circuits inclusius a la natura, amb el suport de la Diputació de Barcelona, són una iniciativa de BOX21 de la Fundació Itinerarium, entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu ajudar a millorar la qualitat de vida i fomentar la pràctica de l’esport, corrent i caminant, entre les persones amb més dificultats. Són recorreguts adaptats i senyalitzats permanentment, que permeten els seus usuaris descobrir indrets dels seus municipis que, d’una altra manera, probablement no haurien pogut gaudir.

  • Compartir