Sou a: Inici / Noticies / Una delegació d'Aksakovo coneix els serveis socials d'Igualada

Una delegació d'Aksakovo coneix els serveis socials d'Igualada

La formen professionals que treballen amb persones amb discapacitat o risc d’exclusió, víctimes de violència masclista o minories ètniques
11-05-2018

Una delegació de deu persones de la ciutat búlgara d’Aksakovo, agermanada amb Igualada, ha visitat aquesta setmana la capital de l’Anoia. Es tracta d’una visita d’estudi en el marc del projecte Social One Stop Shop sobre serveis socials integrats i com aquests poden ser més pròxims a la ciutadania. La iniciativa està finançada pel Fons Social Europeu.

El grup, encapçalat pel tinent d’alcalde de Serveis Socials Stoyan Georgiev, el formen professionals que treballen amb persones amb discapacitat, risc d’exclusió social, víctimes de violència masclista o minories ètniques.

Han estat rebuts oficialment al Saló de Plens de l’Ajuntament per la tinent d’alcalde d’Acció Social i Igualtat, Carme Riera, i el regidor de Promoció Cultural i Relacions Institucionals, Pere Camps, que han agraït la seva visita i els han donat la benvinguda. La delegació ha pogut conèixer de primera mà com funciona la prestació dels Serveis Socials a Igualada amb una visita a l’Espai Cívic Centre, on els han atès les seves responsables. També han pogut conèixer el Grup Àuria i han visitat el Centre Especial de Treball i la seva tasca d’inserció laboral. A més, també han pogut veure el centre de suport a la Catalunya Central que atén les dones víctimes de violència masclista.

A banda d’Igualada, els professionals búlgars realitzaran dues visites d’estudi a dues ciutats més de Polònia i Dinamarca, per extreure’n bones pràctiques i implementar-les a Aksakovo. Al setembre preveuen celebrar una conferència per a presentar les conclusions del projecte, on hi haurà una delegació de cada una de les ciutats que hi han participat.

La delegació d’Aksakovo, ciutat búlgara amb qui Igualada comparteix una llarga trajectòria de projectes internacionals en comú, també ha aprofitat la visita per donar suport a la candidatura d’Igualada com a Ciutat Europea de l’Esport 2019.

  • Compartir
Pertany a: