Sou a: Inici / Noticies / Valoració de la formació específicament adreçada a la indústria local

Valoració de la formació específicament adreçada a la indústria local

Noranta joves es formen per ajudar a nodrir les mancances de personal que presenten sectors com el tèxtil, la química, el metall o l’adoberia
14-06-2017

L’Ajuntament d’Igualada i diferents sectors industrials locals han fet un balanç positiu aquest dimecres, 14 de juny, de les darreres accions formatives desenvolupades a la ciutat responent les demandes de l’empresariat local. N’han donat els detalls la tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica, Àngels Chacón, els representants del Gremi de Blanquers i de la sectorial química de la Unió Empresarial de l’Anoia, Xavier Badia i Joan Mateu, i la tutora d’un dels programes desenvolupats, el Joves per l’Ocupació, Judit Bonet.

Chacón ha recordat que l’Ajuntament de la capital de l’Anoia “treballa de la mà de diferents sectors industrials locals per a ajudar-los a incrementar la seva competitivitat impulsant a la ciutat i a la Conca d’Òdena aquelles accions de formació ocupacional, formació integrada, formació professional i formació universitària que contribueixin a cobrir la seva demanda”. En aquesta línea van les darreres accions dels Programes Anoia Activa i Joves per l’Ocupació que avui s’han posat en valor.

Pel que fa a Anoia Activa, aquest any es duen a terme cursos directament orientats a l’àmbit metal·lúrgic, com Soldadura per elèctrode revestit, Pneumàtica-Hidràulica, Logística Industrial i Disseny Industrial, amb la participació en total de 45 alumnes. En aquest cas, han adquirit competències com diferents tipus de soldadura o disseny de peces industrials utilitzant els programes AutoCad i Solidworks.

Pel que fa al programa Joves per l’Ocupació, que posa especialment l’accent en la formació professionalitzadora i en la contractació bonificada, es desenvolupen formacions de Venedor del sector retail-moda –alineat amb el sector tèxtil i impartint coneixements d’aparadorisme, atenció al client, tendències de moda o llengua anglesa– i també les d’Auxiliar de magatzem i d’Operari auxiliar i de magatzem en indústries químiques, enfocats als sectors químic i de l’adoberia. Hi han pres part també un total de 45 joves estudiants.

Aquest darrer cas, com s’ha detallat avui, és un clar exemple de formació desenvolupada al 100% responent a les necessitats expressades per les empreses locals i, per tant, es compleix el doble objectiu d’ajudar a solucionar la manca de mà d’obra qualificada de la indústria i de donar una sortida laboral ràpida als joves que hi participen. Els alumnes han cursat les matèries a l’Escola d’Enginyeria del Campus Universitari d’Igualada i ara iniciaran pràctiques en empreses aprenent, entre altres, a netejar i desinfectar laboratoris, a operar amb productes químics en magatzem, a treballar amb carretons a les indústries i a donar suport a operacions elementals en laboratori i indústria química.

El balanç per part dels impulsors d’aquestes accions és positiu i, de cara a propers cursos, tal i com afirma Chacón, la voluntat és “seguir treballant en la mateixa línia de suma d’esforços per a donar un bon futur laboral als nostres joves i per a fer més competitives les nostres empreses”.

 

  • Compartir