Sou a: Inici / Noticies / Valoració positiva de la Festa Major 2017

Valoració positiva de la Festa Major 2017

El departament de Promoció Cultural estima que el conjunt d’activitats de la festa van congregar més de 95.000 persones
06-09-2017

El regidor de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, Pere Camps, ha fet balanç aquest dimecres, 6 de setembre, de la Festa Major 2017, que la capital de l’Anoia va celebrar entre els dies 21 i 28 d’agost.

Camps ha agraït, en primer lloc, la participació “majoritàriament cívica i entusiasta de la ciutadania en aquesta festa, així com la participació i implicació exemplar de totes les associacions i entitats de la nostra ciutat, que fan que aquesta sigui una Festa Major gairebé única”.

El regidor ha agraït igualment la col·laboració de tots els patrocinadors i el suport i professionalitat dels cossos de seguretat –Policia Local i Mossos d’Esquadra–, de Protecció Civil, dels serveis d’emergències –Bombers, Creu Roja i Sistema d’Emergències Mèdiques–, de la Brigada Municipal d’Obres, dels serveis de neteja i de tots els treballadors municipals i professionals i serveis contractats a l’exterior “que han aconseguit que la Festa Major 2017 hagi funcionat pràcticament a la perfecció”.

Més activitats programades, més inversió i més ingressos · El departament de Promoció Cultural, que és aquell que assumeix en la seva major part el cost de la celebració, ja ha enllestit pràcticament el tancament pressupostari de la Festa Major. Tal i com ha avançat Camps, el cost aproximat del conjunt d’activitats desenvolupades, grups i artistes contractats, dispositius de muntatge i logística, lloguers d’equips, assegurances i tot allò que comporta un esdeveniment d’aquesta dimensió, arriba enguany pràcticament als 250.000 euros, un 14% més que l’any precedent. La major part d’aquest cost ha anat destinada als espectacles i concerts, a les activitats tradicionals, folklòriques i festives, i al muntatge i la logística. El total d’activitats incloses en el programa d’enguany també es va incrementar, passant de les 120 de l’any 2016 a les gairebé 140 d’aquest any.

D’altra banda, també han crescut els ingressos, en aquest cas en un 20%, arribant als 36.500 euros. Camps ha apuntat que a aquestes xifres encara s’hi afegiran dades corresponents a l’acció d’altres departaments, com les Barraques del departament de Joventut, però afirma que “els números i percentatges definitius no variaran massa, ja que el gruix de la festa l’assumeix l’àrea de Promoció Cultural”.

Molta participació i nous espais oberts a la ciutat · Pere Camps també ha posat en valor l’elevada participació que es va poder veure en pràcticament tots els actes.

Seguint les estimacions dels diferents departaments municipals, recintes no municipals i entitats col·laboradores, i contemplant el públic dels concerts, els assistents a les cercaviles, el públic i participants en activitats esportives, festives i lúdiques, els espectadors dels teatres de la ciutat i els participants en les propostes infantils, des del departament de cultura es conclou que el públic de la Festa Major d’Igualada 2017 ha superat les 95.000 persones.

En aquest mateix sentit, el regidor de Promoció Cultural, també ha valorat els nous espais i propostes estrenats aquesta Festa Major. D’una banda, ha posat en valor el descobriment del nou Parc Central en el marc de la Festa, que ha esdevingut “un escenari excel·lent tant pel cinema familiar sota els estels com per al castell de focs de Festa Major”. En aquest parc s’hi va projectar el film Canta a l’aire lliure, amb molt bona resposta del públic familiar, i també s’hi va fer el Piromusical de final de festa, sens dubte un dels més multitudinaris i vistosos dels últims anys.

A més, el fet que la Fira d’Atraccions s’hagi traslladat a un terreny més gran, a la mateixa Avinguda Catalunya, ha permès l’arribada de més firaires que en altres edicions i l’espai ha quedat millor distribuït i ha permès l’entrada de més gent.

Camps també ha fet una valoració positiva del nou Territori Festiu de l’Associació Juvenil La Coll@nada, que ha ampliat l’oferta per als joves al barri del Rec i ha permès esponjar l’espai de Barraques del carrer Dr. Joan Mercader. Ha avançat, però, que de cara a futures edicions caldrà, conjuntament amb l’associació, millorar alguns aspectes, com ara la gestió dels accessos i les cues.

Una altra novetat ben acollida va ser el concert dels Som-hi Band, dissabte a la nit a la Plaça de l’Ajuntament, molt ben rebut per la gent gran de la ciutat. Tot plegat, afegit a altres propostes, com el Festival Igualada Rock City a la Plaça de la Creu, el Va Parir Tour de Ràdio Flaixbac a Cal Font, els concerts en diferents escenaris de Mayte Martín, Doctor Prats, Pawn Gang i els JoKB, entre molts altres, van fer de la Festa Major 2017 un esdeveniment de màxima participació.

  • Compartir