Sou a: Inici / Noticies / 'Viatge al centre de la Terra (s. XXI)' arriba diumenge a l'Ateneu

'Viatge al centre de la Terra (s. XXI)' arriba diumenge a l'Ateneu

Aquesta és una coproducció del Festival Grec de Barcelona i el Sant Andreu Teatre, representada per la companyia Roseland Musical.
09-05-2016

L'espectacle Viatge al centre de la Terra (S.XXI) és una proposta innovadora inspirada en una de les obres més conegudes del pare de la ciència-ficció, Jules Verne. Arriba aquest diumenge, 15 de maig, a les 19h, a l'escenari del Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada, en una versió per a tots els públics en què l’audiovisual, la dansa i la música tenen gran protagonisme.

Es tracta d'una coproducció del Festival Grec de Barcelona i el Sant Andreu Teatre en col·laboració amb Teatre Atrium de Viladecans, representada per la companyia Roseland Musical i protagonitzada per Marcos Elvira, Cristina Miralles i Amanda Rubio, que compta també amb un muntatge audiovisual de l’artista Franc Aleu, Premi Nacional de Cultura en audiovisual 2012. Les imatges tenen un paper molt destacat en el desenvolupament de l’obra, especialment pel que fa a la recreació de l’atmosfera subterrània que segueix l’argument de la novel·la original.  

L’acte forma part de les activitats organitzades pel departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament per celebrar el Dia Internacional de la Dansa 2016. Les entrades es poden comprar al Punt de Difusió Cultural i Turística d’Igualada (c/ Garcia Fossas, 2) de dimarts a dissabte, de 19 a 21h, i el dissabte i diumenge, d'11 a 14h. També, des d’una hora abans de la funció, a la taquilla del Passatge Vives. Les entrades tenen un preu de 10 i 6 euros per als socis de La Xarxa d’Igualada i l’alumnat de les escoles de dansa. També es poden comprar al web www.ticketea.com.

Dansa i audiovisual per anar al centre de la Terra · La darrera producció de Roseland Musical és una adaptació inspirada en la novel·la escrita per Jules Verne l’any 1864, Viatge al centre de la Terra. La dramatúrgia és de Manuel Veiga i la direcció coreogràfica d’Anna Planas. L’Eva i l’Ava són dues germanes, una viu en el seu món tecnològic i científic, l'altra en el seu món clàssic i romàntic, però troben un objectiu comú. Seguint les pistes deixades per un avantpassat de la seva família començaran un viatge que les portarà a un país llunyà, Islàndia. A la seva arribada es reuniran amb el Hans, el guia i tercer personatge d’aquesta història. El viatge dels tres personatges no és només un viatge físic, sinó també un viatge cultural, un descens pel volcà que els conduirà al centre de la terra. Trobaran en el seu camí els residus culturals que la humanitat ha deixat enrere.

Tres disciplines de dansa, contemporània, clàssica i breakdance, tres ballarins que interactuen entre les dues pantalles amb personatges virtuals i imatges en moviment. L’escenografia es compon d’una pantalla de fons d’escenari i una pantalla frontal gairebé transparent, on es projecten els decorats i personatges virtuals.  La transició d’imatges i personatges d’una pantalla a una altra formen un ambient 3D que envolta els protagonistes.

Roseland Musical, dansa per a tots els públics · La companyia Roseland Musical treballa des de l’any 1983 en la producció d’espectacles de dansa per a tots els públics. L’any 2007 va rebre el Premi Nacional de Cultura en la categoria de dansa i es va convertir en la primera companyia de públic familiar en rebre aquest guardó.

En les seves produccions hi han treballat ballarins com Marta Almirall, Montse Colomer, Alícia Pérez, Francisco Loberas, Mercedes Recacha, Rafael i Luis Méndez entre altres. Les músiques han estat creades pel compositor José Manuel Pagán, Premi Gaudí 2011 per la millor música original a Pa negre. En una primera etapa els guions eren de David Cirici i, en l’actualitat, és Manuel Veiga qui fa la dramatúrgia d’unes idees originals i atrevides que adapta a la dansa. Artistes plàstics de la talla de Franc Aleu, Perico Pastor, Inés Batlló, Montse Ginesta i Rosa Ros han col·laborat en la realització de les escenografies i Lluís Traveria, Rosa Soler i Manuel Peña en la confecció i disseny d’atrezzo i vestuari.

Deu produccions de dansa-teatre avalen la trajectòria de la companyia: Flit, Flit (1990), Cara, calla (1993), La casa per la finestra (1997), Les Mil i Una Nits (1999), El país sense nom (2001), Canal Roseland (2004), Cara, calla reposició (2006), Catalonia Stars (2007), Les tres bessones i Leonardo da Vinci (2008 ), Blau Marí (2009) i l'espectacle encara en repertori Pinocchio (2010).

 

  • Compartir