Sou a: Inici / Noticies / Visites guiades a l'Adoberia Bella

Visites guiades a l'Adoberia Bella

Després d’una profunda rehabilitació, aquest espai recuperat al barri del Rec ha d’esdevenir centre de referència del sector i nou espai museístic.
03-11-2015

El proper dissabte, 7 de novembre, es durà a terme una jornada amb visites guiades a l’Adoberia Bella d’Igualada, l’edifici que ha d’acollir ben aviat la seu de l’Igualada Leather Cluster Barcelona. Aquestes visites, amb entrada lliure i obertes a tothom, es duran a terme a les 10:30, les 12 i les 17h.

L’Adoberia Bella, situada a la confluència del carrer del Rec amb el carrer Dr. Joan Mercader, comparteix pati, a la seva part posterior, amb el Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia. L’edifici, de propietat municipal, ha estat objecte d’una reforma integral durant els dos últims anys, per a convertir-lo en el pol de referència del projecte Igualada, capital europea de la pell de qualitat i seu del clúster que agrupa les indústries productores d’aquest àmbit a la capital de l’Anoia. Aquest multiespai serà a curt termini un punt d’intercanvi de coneixement i showroom per les empreses adoberes i, alhora, un nou punt museístic per la ciutat que podrà rebre mostres puntuals relacionades amb el barri que l’envolta i el sector adober. També, acull, des de fa pocs dies, l’Oficina del Pla de Millora del Barri de Sant Agustí. Ara, a poques setmanes de la seva posada en marxa definitiva, que s’està duent a terme de manera gradual, l’Ajuntament n’obre les portes perquè la ciutadania pugui descobrir aquest patrimoni industrial recuperat.

El conjunt arquitectònic, format per dos edificis de finals del segle XIX i principis del segle XX i amb una superfície de mil metres quadrats distribuïts en tres plantes, està ubicat a tocar de l’antic canal que en aquella època portava aigua a les adoberies. Ha estat rehabilitat respectant al màxim la seva integració en el conjunt del barri del Rec, en un projecte encapçalat per l’Ajuntament d’Igualada, que ha comptat també amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Unió Europea. Els treballs de rehabilitació s’han documentat exhaustivament en un catàleg de solucions constructives, que properament es presentarà, i que recull totes les problemàtiques trobades en el procés i la forma com s’han resolt, de cara a facilitar futurs treballs similars en altres edificis del barri del Rec.

  • Compartir