Sou a: Inici / Noticies / Visites guiades per conèixer el nou Igualada Fashion Lab, a l’antiga fàbrica Vives Vidal, els dies 26, 27 i 28 de novembre

Visites guiades per conèixer el nou Igualada Fashion Lab, a l’antiga fàbrica Vives Vidal, els dies 26, 27 i 28 de novembre

Aquest nou espai de col·laboració empresarial té l’objectiu prioritari de reforçar la competitivitat de la indústria del disseny
11-11-2021

L’Ajuntament d’Igualada i la Fundació per a la Innovació Tèxtil FITEX conviden la ciutadania a conèixer de primera mà l’Igualada Fashion Lab, que es posa en funcionament aquesta tardor a l’antiga fàbrica Vives Vidal.

Aquest és un nou espai de col·laboració, concebut com a hub o punt de trobada i d’intercanvi, que té l’objectiu de reforçar la competitivitat de les empreses de la indústria tèxtil i del disseny de l’Anoia per la seva internacionalització, contribuint també al desenvolupament d'una producció social i mediambientalment sostenible. Comptarà, entre d’altres instal·lacions, amb showroom, taller, aules de formació i un auditori polivalent, espais tots ells a disposició de les empreses del sector tèxtil-moda.

Les visites guiades, que es faran en grups reduïts de 25 persones, tindran lloc el divendres, 26 de novembre, de 18:30 a 20:30h, i dissabte i diumenge, 27 i 28 de novembre, entre les 11 i les 13h. Les visites tindran una durada aproximada de 40 minuts i aniran a càrrec de l’Escola Municipal de Teatre La Tarima, permetent descobrir l’evolució del món del tèxtil a la ciutat, els seus orígens, l’actual present i també el futur immediat.

Les persones interessades a participar-hi poden reservar la seva entrada a tiquetsigualada.cat

Posada en marxa de l’Igualada Fashion Lab

L’Igualada Fashion Lab s’inaugurarà formalment el proper 18 de novembre, després de mesos de treballs per a la rehabilitació de l’edifici, per a l’adequació als nous usos i per al desenvolupament i implementació dels seus continguts, en el marc del Pla d’Especialització Competitiva Territorial (PECT) de les Indústries del Disseny d’Igualada i l’Anoia, que la Generalitat de Catalunya va atorgar a l’Ajuntament d’Igualada l’any 2018, emmarcat en l’estratègia Europea RIS3/ RIS3CAT.

L’endemà, 19 de novembre, aquest espai acollirà l’assemblea estatal de l’Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees (ACTE). En aquesta trobada, entre d’altres punts, es votarà la vicepresidència de l’associació per als propers tres anys, una posició que la ciutat d’Igualada ostenta en l’actualitat i que aspira a reeditar.

 

 

  • Compartir