Sou a: Acció Social i Habitatge / Agenda / Sessió informativa Mentoria per a persones refugiades a l'Anoia

Sessió informativa Mentoria per a persones refugiades a l'Anoia

La Generalitat de Catalunya impulsa novament el programa de mentoria per a persones refugiades a Ia comarca de l’Anoia.
Quan 17/06/2019
de 18:00 a 20:00
On Espai Cívic Centre
Afegeix un esdeveniment al calendari vCal
iCal

Sessió informativa del Programa de Mentoria del Programa Català de Refugi
Dilluns 17 de juny, a les 18 hores a l'Espai Cívic Centre, Carrer de la Trinitat, 12 d'Igualada.

Gràcies a la implicació de la ciutadania el programa afavoreix l'autonomia personal, social i laboral de les persones refugiades i fomenta la convivència i la interacció entre veïns i veïnes dels municipis de Catalunya. 

El programa crea tàndems de mentoria entre unitats familiars, o persones individuals (refugiats/des) amb grups d'acollida (mentors/es de + de 25 anys) amb el compromís d'ambdues parts de mantenir un contacte periòdic (2-4 hores setmanals).

El suport solidari que s’ofereix a les persones refugiades sense referents a la ciutat, permet treballar eixos claus en la seva integració com són l’aprenentatge de la llengua, el coneixement i la participació a l’entorn i el seu itinerari professional. Aquesta funció d’acompanyament va a càrrec dels grups d’acollida (grup de 2-5 persones voluntàries), que exerceixen com a mentors/es de les persones refugiades participants durant un període de 8 mesos, prorrogable.  

Des de que es crea el tàndem fins que es tanca la relació de mentoria, els grups d'acollida compten amb el suport i la supervisió d'un equip de professionals que fa el seguiment tècnic del funcionament i la qualitat de la relació de mentoria, aporta recursos i dona resposta als dubtes que puguin tenir les persones mentores.

  • Compartir