Sou a: Acció Social i Habitatge / Notícies / 25N: Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones

25N: Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones

Aquest 2014 la Mancomunitat ha volgut apostar fort per a la sensibilització i la prevenció a través d’una campanya publicitària que vol fer arribar als cinc municipis de la Conca.
05-11-2014

Com cada any, la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) coordina els actes que s’organitzen al territori per a la commemoració del 25 de Novembre, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones. Aquesta és la diada que recorda que se segueixen vulnerant drets fonamentals de les dones, la qual cosa, a més de ser una injustícia i una crueltat, significa una manca de reconeixement de l’autoritat i la llibertat femenina. A més, representa un gran impediment per assolir la pau, el desenvolupament i el dret d’exercir la ciutadania.

Aquest 2014 la Mancomunitat ha volgut apostar fort per a la sensibilització i la prevenció a través d’una campanya publicitària que vol fer arribar als cinc municipis de la Conca. Implica la visualització de tot un seguit de situacions quotidianes on s’hi identifica violència masclista, en qualsevol de les seves formes d’aparició: psicològica, física, sexual o econòmica. L’objectiu de la campanya és conscienciar que la violència masclista no és un fet allunyat sinó que és present en el nostre dia a dia, en el nostre entorn proper i en la nostra quotidianitat.

La campanya duu el lema No ho consentis. Tu també pots aturar la violència masclista i fa visibles totes aquestes situacions discriminatòries, però a la vegada els dóna la volta, empoderant les persones que s’hi puguin sentir identificades a través de missatges com “Tu decideixes sobre el teu cos. És teu”, No es pot admetre”, “Tolerància zero” o “Ningú pot vulnerar la teva intimitat”.

No ho consentis arribarà a la Conca a través de baners en diaris digitals, anuncis a premsa escrita, pàgines web dels diferents ajuntaments i també a través de cartells publicitaris situats en carrers dels municipis.

En aquesta mateixa campanya, la Mancomunitat edita també una agenda d’actes organitzats per diverses entitats del territori, relacionades amb la sensibilització, prevenció, atenció i eradicació de la violència masclista. Trobareu que s’han organitzat exposicions, conferències, formació i una marxa de torxes i concentració de rebuig a la violència masclista el mateix dia 25 de Novembre.

Aquest dimecres també s’ha presentat, amb la presència de la coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones a Barcelona, Ivet Castaño, la campanya de difusió de la línia 900 900 120, una línia telefònica d’Atenció a la Violència Masclista, a la qual s’han adherit l’Ajuntament d’Igualada conjuntament amb les entitats comercials Igualada Comerç, Associació Nou Centre Igualada, Associació de Botiguers del Nucli Antic i Associació de Botiguers del Mercat Municipal de la Masuca. Aquesta línia 900 és gratuïta i confidencial i funciona tots els dies de l’any, les 24 hores del dia.

  • Compartir