Sou a: Acció Social i Habitatge / Notícies / Agraïment al voluntariat del programa Radars per la tasca contra la solitud de la gent gran durant el confinament

Agraïment al voluntariat del programa Radars per la tasca contra la solitud de la gent gran durant el confinament

Gent gran
06-07-2020

El Departament de d’Acció Social va organitzar, la setmana passada, una trobada amb el voluntariat del programa Radars, amb la intenció d’agrair la feina feta durant el període de confinament i compartir amb les persones que hi col·laboren algunes idees d’ampliació d’aquesta iniciativa de cara a la tardor.

Durant tot el confinament el voluntariat de Radar han seguit fent, des de casa, les trucades a persones grans que se senten soles. La coordinació de la tasca i el seguiment conjunt s'ha anat fent des d'un grup de Whatsapp. Durant aquest període s'ha intensificat la durada de les converses amb les persones grans, uns 45 minuts de mitjana, i s'ha pogut donar atenció setmanal a vint-i-quatre persones grans.

Radars és una xarxa ciutadana de prevenció i detecció de la solitud i l'aïllament de les persones grans, en què participen veïns, comerciants, voluntaris i serveis vinculats als diferents barris d’Igualada. Des del 2016 l'Ajuntament d'Igualada, amb la col·laboració de la Fundació Sociocultural Atlas en el voluntariat, ha implementat el projecte a la ciutat. L'objectiu és que aquestes persones grans puguin continuar vivint a la seva llar amb la complicitat del seu entorn.


Recerca de voluntariat

Per tal de poder arribar a la major part de les persones grans d'Igualada que viuen soles, Radars es proposa ampliar el seu equip de voluntariat i busca persones que vulguin comprometre's un parell d'hores a la setmana. La finalitat  és aconseguir una ciutat més amable, en què les persones grans es puguin beneficiar de l'acompanyament respectuós del seu entorn més proper i de l'atenció setmanal que es dóna des de la plataforma telefònica del projecte.

Radars es coordina des de l'Oficina d'Inclusió i Cohesió d'Igualada, ubicada a l'Espai Cívic Centre. Per contactar-hi es pot fer per telèfon al 630 929 885 o per correu a radars@aj-igualada.net

  • Compartir
Pertany a: ,