Sou a: Acció Social i Habitatge / Notícies / Agenda d’actes per commemorar Dia Internacional per a l’eliminació de la violència masclista

Agenda d’actes per commemorar Dia Internacional per a l’eliminació de la violència masclista

La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena coordina les activitats a l’entorn del 25N
21-11-2019

Aquest dimecres s’ha presentat l’agenda d’actes per commemorar el Dia internacional per l’eliminació de la violència contra les dones que s’organitzen i es coordinen des de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD).

La presentació ha anat a càrrec de les regidores d’Igualtat d’Igualada, Carlota Carner, i Vilanova del Camí, Laura Pavón. Carner ha destacat que “any rere any, treballem per elaborar una agenda plena d’activitats de diversos formats que tenen l’objectiu de visibilitzar els diferents tipus de violències masclistes que patim les dones. Enguany hem volgut incidir en aquelles violències normalitzades que les dones hem patit des del moment de néixer fins a l’envelliment i que, malauradament, formen part de la nostra quotidianitat”.

Amb aquesta finalitat, els ajuntaments de la MICOD penjaran les pancartes reivindicatives a les balconades durant una setmana, del 21 al 28 de novembre. Serà durant aquests dies que tindran lloc la majoria d’esdeveniments de la commemoració del 25N. En l’acte central es comptarà amb la participació de la Yolanda Domínguez, prestigiosa artista visual i experta en comunicació i gènere, que oferirà una conferència amb el títol “Canviar les imatges per canviar el món”, en què explicarà quina influència han tingut les diferents representacions de la dona en l’art i la comunicació en les violències masclistes. Serà el dijous 21, a les 12.30, h a la sala d’actes de l’Institut Pere Vives Vich

L’agenda també inclou activitats que poden ser d’interès per a dones, homes i persones no binàries, de diferents edats. Seran en forma de tallers, conferències, activitats i accions artístiques, cinefòrums i exposicions. Els tallers volen ajudar a trobar eines per establir límits, reflexionar sobre el mandat del rols tradicionals de gènere, sobre la necessitat de tenir eines per a l’autodefensa i proposaran noves masculinitats. També hi haurà la possibilitat de participar de diferents accions artístiques, com per exemple la pintada del mural contra la violència masclista a la Pobla de Claramunt o la que tindrà lloc a la Kaserna sobre publicitat sexista. A més, es projectarà la pel·lícula Womanhood de la Beryl Magoko sobre mutilació genital femenina, al cinema Ateneu d’Igualada, i Viaje al cuarto de una madre,  de la Cecilia Rico, en el marc de la Mostra Internacional de Cinema de Dones.

L’agenda es pot trobar en els edificis municipals, les biblioteques, els centres cívics i els espais juvenils i, en format digital, a www.micod.cat . Les Regidories d’Igualtat conviden tota la ciutadania a sumar-se a les activitats i a reivindicar el dret de les dones a una vida lliure de violències masclistes i a la capacitat de decisió sobre els nostres cossos i les nostres vides, fent partícips els homes en aquesta lluita i en el treball per construir noves formes de masculinitat.

  • Compartir
Pertany a: