Sou a: Acció Social i Habitatge / Notícies / Finalitza l’última edició de l’any del Curs de Coneixement de la Societat Catalana

Finalitza l’última edició de l’any del Curs de Coneixement de la Societat Catalana

11-12-2020

El passat dimecres 2 de desembre finalitzava l’última edició de l’any del Curs de Coneixement de la Societat Catalana que organitza el Servei d’Atenció a les Migracions de l’Ajuntament d’Igualada. Aquesta activitat formativa és cofinançada pel Fons Social Europeu i s’emmarca en la Llei d’Acollida de les Persones Immigrades i de les Retornades a Catalunya i el Decret 150/2014, de 18 de novembre, que regula el Servei de Primera Acollida.

Durant el mes de novembre s’han dut a terme dos cursos en línia, que han constat de nou sessions cada un. Els alumnes s’han apropat a la geografia, la història i la cultura catalana, així com a la gastronomia, els costums, les festes locals i el funcionament dels serveis públics. La Policia Local i el Centre d’informació per a treballadors estrangers (CITE) també han participat en les classes. 

Entre els dos cursos hi han participat 41 alumnes d’11 nacionalitats diferents (Marroc, Colòmbia, Veneçuela, Perú, Hondures, Ucraïna, Argentina, Uruguai, Itàlia, República Dominicana  i Suècia). Tot i no haver estat un curs presencial, els grups s’han adaptat molt bé, han estat força participatius i els participants valoren l’experiència com molt enriquidora.

Aquest dijous 10 de desembre s’inicia un curs de Coneixements laborals, amb l’objectiu que els alumnes assoleixin uns coneixements bàsics per a fer possible la plena efectivitat dels seus drets i deures laborals, tant per a l’accés al món laboral com per al desenvolupament del lloc de treball i la carrera professional.

 

 

  • Compartir
Pertany a: