Sou a: Dinamització Econòmica / Notícies / 4DHealth: simulació davant la comunitat mèdica del país

4DHealth: simulació davant la comunitat mèdica del país

El Centre 4D Health, ubicat a l’antic hospital d’Igualada, segueix realitzant activitats per donar-se a conèixer i posar a prova les noves instal·lacions en diverses simulacions a l’àmbit de la salut i proves pilot.
16-10-2014

El Centre 4D Health, ubicat a l’antic hospital d’Igualada, segueix realitzant activitats per donar-se a conèixer i posar a prova les noves instal·lacions en diverses simulacions a l’àmbit de la salut i proves pilot. Aquest passat divendres més d’un centenar de professionals de la salut van participar en la Primera Jornada de la Societat Catalana d’Innovació Docent i Formació per Simulació en Ciències de la Salut que va tenir lloc al matí a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears i a la tarda al centre 4D Health.

Entre els participants hi havia representants de diferents hospitals, universitats, societats científiques de l’àmbit de la salut, col·legis professionals i representants d’empreses  farmacèutiques. Tots ells van quedar gratament sorpresos de les possibilitats que ofereix el centre i van agrair que es posi en marxa un equipament com aquest, molt centrat en el treball en equip i interdisciplinari, ja que serà el primer d’aquestes característiques al sud d’Europa.

La jornada va tenir com a convidat un assessor del govern anglès: el professor Ian Curran, i va girar entorn de la importància del “Debriefing”, és a dir, l’anàlisi posterior a les simulacions que ha de servir als professionals per posar en comú els errors detectats i intentar corregir-los per a situacions futures.  Una de les novetats de la jornada va ser el debut dels actors i actrius de l’escola municipal de teatre La Tarima, que van actuar en la simulació fent diversos papers, especialment de malalts i familiars de malalts. També van participar en la simulació diversos membres del cos de Bombers.

Mentre el 4D Health no completi les obres d’adequació i no disposi de l’equipament definitiu, diverses empreses col·laboren mitjançant patrocini apo rtant material per a les simulacions pilot, com ara l’Hospital Hispania, B. Braun, Nedella Medical i Medical Simulator, els quals han aportat material sanitari, respiradors portàtils, monitors desfibril·ladors, bombes d’infusió, maniquins d’alta tecnologia i tot tipus d’aparells.

El Centre 4D Health · El Centre d’Innovació per a la Simulació en Salut 4D Health es troba situat a l’edifici de l’antic hospital d’Igualada, aprofitant les seves instal·lacions. Recrea tot l’entorn de la salut aplicant un nou tipus de simulació centrada en el pacient, incideix en el treball en equip de diferents especialitats i inclou la participació de l’empresa. Té per objectiu augmentar la seguretat i reduir els errors en salut a través de la formació i entrenament dels professionals en un escenari gairebé real. La seva posada en marxa ha estat possible gràcies al suport d’un fons europeu d’innovació FEDER. Rep el suport de l’Ajuntament d’Igualada i l’Acadèmia de Ciències  Mèdiques, entre d’altres.

  • Compartir