Sou a: Dinamització Econòmica / Notícies / Acció formativa de capacitació d’especialista en tissatge en gènere de punt

Acció formativa de capacitació d’especialista en tissatge en gènere de punt

20-02-2020

Aquest any 2020 l’Ajuntament d’Igualada continua portant a terme projectes en suport del sector tèxtil, impulsats conjuntament amb l’Ajuntament de Terrassa, Promoció Econòmica de Sabadell i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, sota la denominació “TechACTE II: Innovació versus tradició”.

És en el marc d’aquest projecte que aquest dilluns, 17 de febrer, s’ha iniciat el curs d’Especialista en tissatge de gènere de punt,  en què participar un grup de 14 persones de la comarca de l’Anoia i tindrà una durada de 270 hores de formació teòrica i practica; a més, preveu 80 a 120 hores de pràctiques no laborals en empreses del sector tèxtil de la comarca.

El curs es desenvolupa a les instal·lacions de FITEX i compta amb el suport de l’agrupació tèxtil FAGEPI. L’objectiu comú és dotar les persones participants de les competències tècniques i transversals necessàries en materials, maquinària, tecnologies i mètodes de treball dels processos productius  relacionats amb el gènere de punt, a fi de  recuperar l’ofici de teixidor.

La finalitat d’aquesta formació és aconseguir la professionalització i, per tant, la millora de l‘ocupabilitat d’aquestes persones participants, que són demandants d’ocupació, així com proporcionar a les empreses del territori perfils qualificats adaptats a les seves necessitats, tot promovent la seva competitivitat.

Aquest projecte és subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació (SOC), en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals, i cofinançat per l’Ajuntament d’Igualada.

 

 

  • Compartir