Sou a: Dinamització Econòmica / Notícies / Tercera Setmana de l'Ocupació

Tercera Setmana de l'Ocupació

Del 27 al 31 d'octubre torna a Igualada la Setmana de l'Ocupació, organitzada conjuntament per l'Ajuntament d'Igualada i la Unió Empresarial de l'Anoia, una setmana pensada i dirigida per a totes aquelles persones que es troben en situació de desocupació o que volen millorar la seva situació laboral.
08-10-2014

Del 27 al 31 d'octubre torna a Igualada la Setmana de l'Ocupació, organitzada conjuntament per l'Ajuntament d'Igualada i la Unió Empresarial de l'Anoia, una setmana pensada i dirigida per a totes aquelles persones que es troben en situació de desocupació o que volen millorar la seva situació laboral.

Durant 5 dies, el Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l'Anoia acollirà un conjunt de ponències i xerrades, agrupades en diferents temàtiques i que aniran a càrrec de professionals de reconegut prestigi amb l'objectiu de facilitar als assistents les eines que els han d'ajudar en el procés de recerca de feina o de creació del propi negoci.

Àngels Chacón, tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica de l'Ajuntament d'Igualada, destaca que “aquest és un gran exemple de col·laboració entre l’àmbit públic i l’àmbit privat i empresarial, ja que tots dos ajuntem esforços i experiències per tal de dotar d’eines aquelles persones que es troben en recerca de feina”. Chacón afirma que, després de dues edicions amb una molt bona acollida, la iniciativa arriba aquest 2014 disposada a consolidar-se com un esdeveniment referent però, per sobre de tot, útil i profitós.

Per la seva banda el president de la Unió Empresarial, Blai Paco, ha recordat que el mercat laboral d'Igualada i comarca no està tan parat com sembla, i que, com exposaran juntament amb la regidora en la conferència inaugural, cal saber en quins àmbits estan treballant els agents econòmics i quines oportunitats hi ha per a les persones que cerquen feina.  Igualment ha destacat la importància que el teixit empresarial de la comarca sigui conscient i treballi per una activitat d'aquestes dimensions, ja que tenir treballadors qualificats i preparats, competents i amb el repte d'encarar el futur professional amb les eines adequades aporta valor afegit a les empreses del territori.

Paula Arias, gerent de la Unió Empresarial ha remarcat la temàtica d'enguany, amb jornades especialment pensades pel moment de dificultat i de cerca de nous horitzons com l'actual, en què l'autoocupació, els freelances o l'acreditació de competències són una de les vies per tenir feina. Així, destaca la presència de ponents de reconegut prestigi com el periodista i escriptor Gaspar Hernández, l'experta en comunicació humana Maribel Salvador, el psicòleg i coach Andreu Gatuellas, Jack Gaitelli i Ana Quintillá d'Objetivo 50, la coach personal Juanita Acevedo, o Maite Moreno de Monday Happy Monday entre altres.

20 hores de formació especialitzada i totalment gratuïta per a aquelles persones que tinguin inquietuds professionals i ganes de renovar-se aprendre i lluitar per un lloc de treball. En aquest sentit s'analitzarà la situació general del mercat laboral, quines oportunitats hi ha al territori i quines són les tendències futures. El dimarts permetrà analitzar el nostre jo, parlant de la importància de les emocions i de  l'autoconeixement per a fer realitat els projectes personals i professionals. La recerca de feina 2.0 serà el tema que es tractarà el dimecres, com buscar feina per Internet i com utilitzar correctament les eines del social media. Hi haurà una jornada a parlar de les competències, quins passos hem de fer per acreditar l'experiència laboral i quines són les competències més valorades per les empreses. I, per tancar la setmana, es tractarà l'autoocupació i el futur del treball, fent especial èmfasi en el fenomen freelance.

  • Compartir