Sou a: Dinamització Econòmica / Notícies / Tanca la tercera edició del Prepara't

Tanca la tercera edició del Prepara't

Bona part dels assistents van traslladar a l'organització les ganes i la força de voluntat que els van injectar les ponències realitzades, un missatge ple de força que encoratja noves edicions del Prepara't.
03-11-2014

Del 27 al 31 d'octubre el Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia va acollir, una vegada més, les jornades i ponències de la Setmana de l'Ocupació, la tercera edició del Prepara't organitzat per la Unió Empresarial de l'Anoia i l'Ajuntament d'Igualada. En aquesta ocasió els ponents de reconegut prestigi nacional i internacional van apropar als assistents temes tan diversos com l'autoconeixement personal i professional, les xarxes socials i la marca personal, l'acreditació de competències, les habilitats de l'emprenedoria, el model cooperatiu o el fenomen freelance.

Els assistents van traslladar als ponents dubtes, pors i casos personals que al llarg dels dies van apropar-los a una visió més optimista i positiva de la situació laboral personal. Bona part dels assistents van traslladar a l'organització les ganes i la força de voluntat que els van injectar les ponències realitzades, un missatge ple de força que encoratja noves edicions del Prepara't.

Noves oportunitats al territori · Encetaven el Prepara't la regidora de Dinamització Econòmica Àngels Chacon i el president de la Unió Empresarial de l'Anoia. Chacón va destacar la importància que Igualada es diferenciï en allò que és potent, insistint en la importància de treballar per la promoció del nostre territori, amb estratègia i cooperació.

El president de la UEA, Blai Paco, afegia la necessitat d'enfocar-nos a sectors que poden aportar diferencial. Afegia que la dinamització i la innovació dels sectors  econòmics farà que les empreses siguin més competitives creant així la possibilitat de nous llocs de treball, alguns dels quals ja es demanen:  gent amb idiomes, remalladores, especialistes en overloc o tricotoses, químics, administratius, fresadors i mecànics amb control numèric, etc.

Gaspar Hernández: Nosaltres podem canviar la nostra vida. L'ànim és la nostra força · Amb un to de veu convincent, afalagador, sincer i ple d'optimisme, Gaspar Hernández va aportar als assistents una reflexió totalment introspectiva sobre les possibilitats de trobar feina. Animant a tothom a "fer-se imprescindibles" va destacar la importància de fer-nos experts en la nostra feina a través de la formació.

Maribel  Salvador: Com més cregui en mi mateix més fàcilment trobaré feina · Amb un discurs optimisme i que omplia d'ànims els assistents, Maribel Salvador va encetar la segona jornada del Prepara't reconeixent que la comarca està com està però que tots i cadascun de nosaltres som la matèria prima per canviar la situació. Així la creença en un mateix és clau per trobar feina.

Andreu Gatuellas: El teu estat d'ànim prediu els teus resultats · Defensant i reivindicant les actituds positives, Andreu Gatuellas va fer ús del seu perfil de coach per animar als assistents a ser optimistes, defensant que l'estat d'ànim prediu els resultats d'un mateix, cosa que és aplicable tant a la gent que treballa com a la gent que busca feina.

Ari Vigueras: Les xarxes socials permeten complementar el nostre currículum · Apassionada de les xarxes socials, Ari Vigueras va repassar l'ús que fem, que podem fer i que hauriem de fer de les xarxes socials, controlar la presència que hi tenim i també a Google , cuidar el perfil personal i tenir-lo actualitzat en consonància amb el nostre currículum actual ja que les xarxes el complementen.

Juanita Acevedo: La teva marca personal és el teu nom, el valor del teu nom · Amb l'eslògan "Actitud i acció" Juanita Acevedo va convidar a la reflexió pensant quin és el principal objectiu de la nostra vida i compartint-ho amb l'entorn. Defensora de la marca personal va explicar que cal ser-ne conscients i treballar-la ja que són els atributs excepcionals amb els que tots comptem i amb els que podem marcar la diferència, ser recordats, ser seleccionats o deixar petja ens els àmbits de la nostra existència.

Encarna Moreno: Cal alguna cosa que digui que la nostra experiència professional és vàlida · Experta en l'acreditació de competències, Moreno va explicar les maneres que tenim per acreditar que la nostra experiència professional, obtinguda durant un temps en una empresa però que no està recolzada per un títol o un certificat, és vàlida per desenvolupar una nova feina. Comptem amb els programes Acredita't i Assessorament FP, pels quals es va posar a disposició dels assistents a través del servei que ofereix a l'IES Milà I Fontanals.

Marta Zaragoza: O canviem o canviem: biologia evolutiva · L'economista i emprenedora va centrar la seva exposició en la importància de destacar les competències personals i professionals a l'hora de buscar feina, no només la formació acadèmica sinó les competències adquirides, ja sigui en anteriors llocs de feina o al llarg de la trajectòria vital.

Jack Gaitelli: Els majors de 45 tenen un màster en experiència · El fundador de l'Associació internacional Objetivo50 va sacsejar l'auditori afirmant que a partir dels 45 no t'has de posar excuses, cal  treure la mentalitat que l'edat condiciona tant que no trobaràs feina. Així en el moment de buscar feina s'han de destacar 3 qualitats i 3 competències i saber-ho destacar, tenir molt clar qui sóc i què sé fer abans d'anar a buscar.

Guillem Perdrix: Cal un canvi de mentalitat: de ser manats a prendre nosaltres les decisions · Davant un auditori totalment atent i implicat, que feia moltes preguntes, Perdrix recordà que a Catalunya hi ha un milió de persones que estan vinculades a les cooperatives, un model consolidat on cada soci té un vot independentment del capital aportat.

Maite Moreno: Un freelance aporta talent flexible a l'empresa · Una vegada aclarit que un freelance no deixa de ser un autònom professionalitzat que treballa per diverses empreses i en diversos projectes, va que és aquí on es troba el futur del treball: als països nòrdics i als EEUU  cada vegada busquen més freelances que treballen per projectes concrets doncs són experts en temes concrets.

Des de l'organització del Prepara't, encapçalada per la Unió Empresarial de l'Anoia i l'Ajuntament d'Igualada es valora molt positivament aquesta nova edició i ja s'està pensant en temes i ponents per l'any vinent.

La pàgina web de la UEA deixa a disposició de tothom les presentacions dels diferents ponents.

(*notícia via Unió Empresarial de l'Anoia)

  • Compartir