19a edició de la Setmana de la Ciència
Durant el mes de novembre se celebra la Setmana de la Ciència en diferents punts d’arreu de Catalunya, amb l’objectiu d’apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania, en una proposta que arriba ja a la seva 19a edició.
Les temàtiques centrals escollides enguany han estat la cristal·lografia, coincidint amb la celebració de l’Any Internacional de la Cristal·lografia, i també la biotecnologia, amb motiu de l’Any de la Biotecnologia. L’Escola d’Enginyeria d’Igualada, en col·laboració amb el departament d’Ensenyament i Universitats de l’Ajuntament, ha preparat una sèrie d’activitats per aquestes dates.
D’una banda, el vestíbul del nou Campus Universitari acollirà una exposició fotogràfica del 14 al 20 de novembre titulada Glaceres, efectes del canvi climàtic, obra de l’especialista en la matèria Jordi Camins. L’exposició s’inaugurarà el dilluns 17 de novembre a les 18:30h, amb una breu visita guiada i a continuació, a les 19h, l’autor farà la conferència Glaceres dels Pirineus, evolució recent i extinció, a la sala d’actes del Campus. Aquesta xerrada permetrà conèixer la dinàmica de les glaceres, la situació climàtica actual en relació a altres èpoques històriques i l’evolució recent i futura de les glaceres pirinenques. Jordi Camins és observador glaciòleg, alpinista i esquiador, i ha participat en expedicions a glaceres i muntanyes de diferents indrets del planeta.
El dimecres, 19 de novembre, a les 19h, també a la sala d’actes del Campus tindrà lloc una segona conferència a càrrec del gemmòleg especialista en diamants Pere Rosich. Parlarà sobre El diamant, les seves propietats físiques, història i mitologia. Pere Rosich ha realitzat nombrosos estudis dins del món de la joieria, formant part del Col·legi Oficial de Joiers, Orfebres, Rellotgers i Gemmòlegs de Catalunya.
Participar en aquests actes, que són gratuïts, permetrà el públic que hi assisteixi conèixer també el nou Campus Universitari d’Igualada, inaugurat el passat mes de setembre.