Sou a: Ensenyament i Universitats / Notícies / El Consell d’Infants d’Igualada participa en les activitats virtuals de participació que organitza Unicef

El Consell d’Infants d’Igualada participa en les activitats virtuals de participació que organitza Unicef

08-05-2020

El Departament d’Infància de l’Ajuntament d’Igualada ha participat en el programa “La Infancia Opina” organitzat per Unicef, en què diferents infants de la resta de comunitats autònomes han pogut explicar la seva experiència al voltant de diferents temes. La Dolça Prat, consellera del Consell d’Infants i representant de l’Escola Mowgli d’Igualada, hi ha pogut explicar la seva experiència d’oci dins el confinament i ha animat la resta d’infants a fer volar la imaginació.

En aquesta mateixa línea, el Consell d’Infants participarà en el Cicle de Sessions online de participació que ha organitzat Unicef,  en què els protagonistes són infants i adolescents de les diferents comunitats Autònomes. En aquest cas serà la Rita Guasch, petita consellera del Consell d’Infants i representant de l’Escola Pia d’Igualada, qui farà de “ponent” en la Sessió del 21 de maig, amb el títol “Post confinamiento ¿Y ahora qué?. Serà una sessió oberta a tothom i en què els infants poden valorar com veuen la tornada als carrers, centres educatius, espais d’oci... És, doncs, una iniciativa enriquidora per compartir idees i propostes amb infants d’altres comunitats i poder escoltar la seva visió sobre l’actual situació.

Aquestes dues actuacions formen part de l’activitat que l’Ajuntament d’Igualada, com a Ciutat Amiga de la Infància, treballa amb la finalitat de fer complir els drets dels infants d’acord amb la seva Convenció. Un d’aquests drets és el dret a la participació tot i la situació de confinament. Per aquest motiu, el Consell d’Infants continua treballant on line, amb trobades virtuals amb els infants. L’objectiu és incloure als nens i nenes en la fase post deconfinament i dissenyar un estiu per i amb els infants. Així, es recolliran les propostes treballades per fer-les arribar a l’equip de govern i als  diferents equips d’agents educatius de la ciutat perquè les puguin tenir en compte a l’hora de dissenyar les diferents intervencions sòcioeducatives a la ciutat pels propers mesos d’estiu.

  • Compartir
Pertany a: