Sou a: Esports / Notícies / El proper 19 d'octubre, 36a Cursa Popular

El proper 19 d'octubre, 36a Cursa Popular

La prova, que l’any passat va aplegar 3.092 corredors, rècord de participació, és l’acte que dóna el tret de sortida també a la nova temporada dels Jocs Escolars de l’Anoia.
08-10-2014

Igualada acollirà el proper 19 d’octubre la 36a edició de la Cursa Popular d’Igualada, un data de referència esportiva per les famílies i els centres escolars de la ciutat. La prova, que l’any passat va aplegar 3.092 corredors, rècord de participació, és l’acte que dóna el tret de sortida també a la nova temporada dels Jocs Escolars de l’Anoia. La prova, d’inscripció gratuïta, està organitzada per l’Ajuntament de la ciutat, el Patronat Municipal d’Esports i el Consell Esportiu de l’Anoia. Compta amb la col·laboració del Club Atlètic Igualada (CAI), la Diputació de Barcelona, AquaSOS Socorristes, Carrefour i, a més, el patrocini del BBVA.

Constarà de dos recorreguts: l’A, de 5,5 quilòmetres per a Benjamins, Alevins, Infantils, Cadets, Juvenils i Majors, arrenca a les 11h des de l'Avinguda Barcelona amb la Carretera de Manresa i el B, d’1,9 quilòmetrees per a Prebenjamins i Petits, que comença a les 12h a la Plaça Castells. Les dues proves finalitzen a la Plaça Cal Font.

Hi haurà trofeus per als guanyadors absoluts i per als tres primers classificats de cada categoria, a banda de vals bescanviables per material esportiu per les tres escoles amb més participants fins a la categoria cadet. També es lliurarà un val per material esportiu a l’escola amb més percentatge de participació en relació amb el nombre d’alumnes matriculats.

Inscripcions, xips i dorsals · La principal novetat de l’edició 2014 és que la Cursa A es correrà amb xip de cronometratge. Aquest xip serà una etiqueta d’un sol ús que anirà incorporada al mateix dorsal del participant i que no caldrà retornar a la finalització de l’esdeveniment. D’aquesta manera, es podran obtenir els resultats i classificacions de manera immediata un cop acabada la competició.

Aquesta incorporació fa que sigui necessària la inscripció prèvia, per tal de preparar el dorsal de cada corredor. Des del passat 29 de setembre aquestes es poden dur a terme al web www.cursapopularigualada.cat, a les oficines del Patronat Municipal d’Esports del complex esportiu de Les Comes, i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament d’Igualada.

Els dorsals es podran recollir prèviament, dissabte, 18 d’octubre, a la carpa que s’ubicarà a la plaça Cal Font i, el mateix diumenge, dia 19, al punt de sortida de la prova fins a una hora i mitja abans que comenci. La Cursa B, que té un caire més familiar i menys competitiu, es continuarà celebrant com en les anteriors edicions i, per tant, no caldrà cap inscripció prèvia.

Enguany, novament, la cursa forma part dels actes de l’Octubre Solidari, organitzat per l’Ajuntament i les entitats d’Igualada Solidària i, en aquest marc, l’associació de socorristes Aquasos destinarà, per cinquena edició consecutiva, mig euro per cada participant a una iniciativa solidària. La passada edició van aconseguir un total de 1.546 euros que van destinar a un programa de desenvolupament de nens i adolescents al Perú.

 

  • Compartir