Sou a: Governació i Empreses Municipals / Notícies / Nous avantatges a l'aparcament de l'Hospital

Nous avantatges a l'aparcament de l'Hospital

Aquesta targeta serà gratuïta per a l’usuari i permetrà les entrades i sortides necessàries fins a esgotar les 25 hores en el termini màxim d’un mes. Cada Ajuntament serà posteriorment qui assumirà el cost de les targetes que mensualment hagin sol·licitat els seus ciutadans.
15-10-2014

La Societat Igualadina Municipal d’Aparcament (SIMA) proposa un conveni de col·laboració als ajuntaments que s’hi vulguin acollir, per tal que aquests, a partir de l’1 de gener de 2015, puguin oferir als seus ciutadans que hagin d’ingressar a l’Hospital d’Igualada 25 hores d’estacionament gratuït a l’aparcament subterrani de la instal·lació.

Segons el conveni, el ciutadà que arribi a l’Hospital per ingressar o que acompanyi una persona que quedi ingressada, podrà sol·licitar a la seva arribada un document que, posteriorment, haurà de bescanviar a l’oficina de l’aparcament per una targeta prepagament de 25 hores. Aquesta targeta serà gratuïta per a l’usuari i permetrà les entrades i sortides necessàries fins a esgotar les 25 hores en el termini màxim d’un mes. Cada Ajuntament serà posteriorment qui assumirà el cost de les targetes que mensualment hagin sol·licitat els seus ciutadans.

Marc Castells, alcalde d’Igualada, ha avançat aquest dimecres que l’Ajuntament de la capital de l’Anoia preveu aprovar de manera imminent aquesta col·laboració i ha convidat “altres ajuntaments propers, com els de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena o d’altres municipis de comarques veïnes, a estudiar aquesta proposta, que suposarà un gran servei per a la seva ciutadania”. En el cas d’Igualada, aquesta mesura suposarà un cost al voltant dels 23.000 euros anuals, tenint en compte els pacients igualadins que van ingressar a l’Hospital durant l’any 2013.

L’aparcament ja obre 24 hores al dia · A partir d’aquest mateix dimecres, 15 d’octubre, a més, l’aparcament de l’Hospital d’Igualada obre les 24 hores del dia, gràcies a la recent monitorització efectuada per SIMA.

Ha calgut una inversió de 36.000 euros per a dotar la instal·lació de la maquinària necessària per al servei automàtic, una xifra que l’empresa calcula recuperar en els tres propers anys amb l’increment d’usos, ja que el nou funcionament permet també oferir noves modalitats d’abonament.

L’Hospital d’Igualada atén cada dia 180 urgències de mitjana, el 34% de les quals, més de 60 casos, es produeixen entre les 21h i les 8h. Fins ara, aquests usuaris de l’Hospital no tenien accés a l’aparcament en horari nocturn.

Facilitats en l’ús de la instal·lació · Castells ha explicat que la voluntat és que aquestes noves mesures suposin “l’empenta definitiva per a acabar de dinamitzar l’ús d’una instal·lació clarament infrautilitzada des de la seva obertura”.

Des de l’aplicació de la primera hora gratuïta per a tots els usuaris en aquest aparcament subterrani, el número de tiquets de rotació ha crescut notablement entre 2011 i 2014: si el primer semestre de 2011 se’n van generar 9.698, el primer semestre de 2014 el nombre de tiquets generats va arribar als 34.642.

Amb l’impuls d’aquest nou conveni amb els consistoris i les 24 hores d’obertura, la voluntat és que es arribi a ser necessària l’obertura de la segona planta del pàrquing, fins ara tancada, i oferir les 300 places totals de què disposa.

  • Compartir