Sou a: Hisenda / Notícies / Congelació de taxes i impostos municipals el 2015

Congelació de taxes i impostos municipals el 2015

Segons ha detallat aquest dimecres el tinent d’alcalde d’Hisenda, Jordi Segura, les taxes i preus públics no experimentaran cap increment respecte l’any en curs.
22-10-2014

En el marc del ple municipal ordinari del proper 28 d’octubre es debatrà l’aprovació, a banda del pressupost de l’Ajuntament d’Igualada per a l’any 2015, de les ordenances fiscals per al proper exercici. Segons ha detallat aquest dimecres el tinent d’alcalde d’Hisenda, Jordi Segura, les taxes i preus públics no experimentaran cap increment respecte l’any en curs. Com succeeix cada any, s’ha pres com a referència l’IPC del mes juliol, que va ser del 0% i, en conseqüència, la decisió del govern municipal de cara a l’any vinent ha estat congelar-los totalment.

A banda, es vol mantenir també la tendència dels darrers anys de congelació o descens en aquells impostos que són de competència municipal. D’aquesta manera, l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE), l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) i l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) no incrementaran els seus tipus impositius.

Una de les principals novetats és precisament la rebaixa del tipus en l’Impost sobre l’Increment del Valor de Terrenys de Naturalesa Urbana (IIVTNU) o de plusvàlues. Passats els primers cinc anys des de la darrera revisió cadastral, l’any vinent l’Ajuntament ja no podrà aplicar deduccions en la base d’aquest impost, però per a anivellar l’increment que aquest fet implicarà, rebaixarà el tipus impositiu, aquella part en que sí pot incidir, en un 30%.

L’altra gran decisió de cara a les noves ordenances és la rebaixa en quatre punts del tipus impositiu de l’Impost de Béns Immobles (IBI), un fet que implica que, de mitjana, els contribuents d’Igualada no experimentin increments respecte l’any actual. Segura argumenta que “el govern de la ciutat és molt conscient de la càrrega impositiva que suporten els ciutadans i, per tant, pren les mesures necessàries per alleujar-la al màxim dins les seves possibilitats”.

A banda, l’Ajuntament d’Igualada també contempla mantenir les bonificacions especials iniciades aquest 2014 i adreçades a persones grans i petits locals comercials. En aquesta línia, es renovaran un any més els ajuts per pagar l’IBI per les persones majors de 65 anys i famílies monoparentals i es mantindran les bonificacions del 10% en la taxa de recollida d’escombraries als establiments de menys de 75 m2.

  • Compartir