Sou a: Hisenda / Notícies / L'Ajuntament aprova ordenances i pressupost per l'any 2015

L'Ajuntament aprova ordenances i pressupost per l'any 2015

Els dos partits del govern han votat favorablement les dues propostes i l’oposició les ha votat en contra
28-10-2014

L’Ajuntament d’Igualada ha aprovat, en el marc del ple ordinari celebrat aquest dimarts, 28 d’octubre, les ordenances fiscals i el pressupost general de la corporació per a l’any 2015.

El pressupost de l’Ajuntament per al proper exercici ha rebut els vots favorables dels dos partits del govern, CiU i ERC, i els vots contraris de l’oposició, PSC, PP, ICV i PxC. El pressupost per al proper exercici serà de 46’4 milions d’euros pel que fa a l’Ajuntament i de 48’8 milions d’euros afegint-hi les empreses municipals i els organismes autònoms que també en depenen.

Jordi Segura, tinent d’alcalde d’Hisenda i Interior, ha recordat en l’exposició dels trets principals del pressupost que els tres grans eixos de l’acció de govern per a l’any vinent passen per mantenir les inversions per a la millora de la ciutat, reforçar l’incentiu de l’activitat econòmica i empresarial i, en paral·lel, fer costat des de l’àmbit de l’acció social a aquelles famílies que més noten els efectes de la crisi. Aquests vessants de l’acció municipal comptaran amb una dotació pressupostària conjunta de gairebé 9 milions d’euros. A banda, una part important d’aquest pressupost, 7’3 milions d’euros, es destinaran novament al retorn de deute bancari i interessos.

Pel que fa a les ordenances, que marquen les taxes i preus públics i els impostos de competència municipal, també s’han aprovat amb el vot favorable de CiU i ERC i els vots en contra de PSC, PP, ICV i PxC. D’una banda, les taxes no experimentaran cap increment respecte l’any en curs, i de l’altra, l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE), l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) i l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) no apujaran els seus tipus impositius. Pel que fa a l’Impost sobre l’Increment del Valor de Terrenys de Naturalesa Urbana (IIVTNU) el seu tipus es rebaixarà en un 30% i, en l’Impost de Béns Immobles (IBI), es reduirà en quatre punts el tipus impositiu, un fet que, segons va explicar la passada setmana el responsable de la Hisenda local, ha d’implicar que, de mitjana, els contribuents d’Igualada no experimentin increments respecte l’any actual.

  • Compartir