Sou a: Hisenda / Notícies / L'alcalde reclama a l'Estat el pagament íntegre del deute amb el CSSI

L'alcalde reclama a l'Estat el pagament íntegre del deute amb el CSSI

El Ministerio de Fomento té encara pendent de pagament més d’un milió d’euros en subvencions al CSSI per la construcció del residencial per a la gent gran Viu B2.
17-07-2014

L’alcalde d’Igualada i president del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI), Marc Castells, ha assegurat aquest dimecres que, a dia d’avui, ni la Generalitat de Catalunya ni el mateix Consorci tenen constància de les transferències econòmiques que el Partit Popular Català anunciava el passat 9 de juliol. El Ministerio de Fomento té encara pendent de pagament més d’un milió d’euros en subvencions al CSSI per la construcció del residencial per a la gent gran Viu B2.

El Consorci, promotor dels habitatges inaugurats l’any 2012, tenia dret a 2,6 milions d’euros en subvencions dels quals ja va rebre, al mes de novembre de 2013, els gairebé 1,6 milions corresponents a la Generalitat. Encara no ha rebut, però, el que correspon a l’Estat, 142.000 euros d’una subvenció per eficiència energètica i 894.600 euros per a la promoció en règim de lloguer per 25 anys.

Segons ha afirmat Castells “la nota de premsa difosa pel PP el passat dimecres on titulava que ‘Fomento paga la subvenció de 142.000 euros al CSSI’ és rotundament falsa”. La informació afegia també que s’havien avançat més fons a la Generalitat, d’on havia de sortir part dels gairebé 900.000 euros restants pendents amb el CSSI.

El secretari d’Habitatge de la Generalitat, Carles Sala, ha confirmat per escrit aquest mateix dimecres a l’alcalde que l’Agència Catalana de l’Habitatge no ha rebut cap transferència de l’Estat per aquest concepte. Per això, Castells assegura que “estem francament indignats perquè tenim un govern a Madrid que, no només no compleix amb els seus deutes, sinó que diu falsedats” i afegeix que “no entenem com algú pot treure pit per una cosa que li toca fer i que ni tan sols ha fet”.

El CSSI està regit ara mateix per un pla de viabilitat que té l’objectiu de reduir progressivament el seu deute i assegurar-ne la solvència econòmica, alhora que vetlla per la qualitat dels serveis prestats als seus usuaris. En conseqüència, Marc Castells considera que “no podem tolerar jocs ni bromes amb aquest tema, el consorci està fent el que li toca, la Generalitat ha complert els seus compromisos i aquí només està fallant el Ministerio”. Per això, ha avançat que el Consorci interposarà un recurs contenciós administratiu a Madrid per reclamar el pagament íntegre del deute.

  • Compartir