Sou a: Infància i Joventut / Notícies / Comença el procés per definir l'espai d'entitats de Cal Badia

Comença el procés per definir l'espai d'entitats de Cal Badia

En la primera sessió, divendres passat, els joves participants van exposar quines necessitats d’espais tenen els seus col·lectius.
17-11-2014

El passat divendres, 14 de novembre, van començar els tallers del procés participatiu Despertem Cal Badia?, enfocat a decidir els usos i el model de gestió del futur espai d’entitats que ha d’acollir a partir de l’any vinent aquesta simbòlica edificació d’Igualada, de propietat municipal.

En aquest primer taller, més d’una vintena de joves, representants de diferents entitats, van poder escoltar l’arquitecte municipal, Carles Crespo, que els va situar urbanísticament l’edifici i les seves potencialitats dins la pròpia ciutat. A continuació, una arquitecte de la Cooperativa la Col els va donar eines d’interpretació de l’espai per a poder treballar conjuntament a través de plànols, fotografies i una maqueta del mateix edifici. Els joves, dividits per grups, van poder parlar del tipus d’activitats que ells desenvolupen actualment a Igualada, quines mancances troben dia a dia i, en conseqüència, van poder fer un llistat d’aquelles que Cal Badia podria cobrir.

El resultat final va ser un conjunt important de propostes d’usos de l’edifici, per cobrir necessitats actuals, tant específiques com genèriques, que caldrà encabir al seu interior.

Es va emplaçar tots els joves a continuar participant del procés, incorporant noves propostes a través del web www.calbadia.cat, així com també participant del taller que es durà a terme el proper dissabte, 22 de novembre, a les 10h, a l’Espai Cívic Centre. S’hi donaran a conèixer diferents models de gestió d’altres espais similars perquè després, a partir de les 12h, els mateixos joves defineixin quin model de gestió pot ser el més adequat per Cal Badia.

  • Compartir