Sou a: Infància i Joventut / Notícies / Procés participatiu pels usos de Cal Badia

Procés participatiu pels usos de Cal Badia

Aquest mes d’octubre ha començat el procés participatiu per definir com ha de ser el futur espai per iniciatives juvenils que ha d’acollir l’edifici de Cal Badia, un projecte impulsat pel departament de Joventut de l’Ajuntament d’Igualada.
15-10-2014

Aquest mes d’octubre ha començat el procés participatiu per definir com ha de ser el futur espai per iniciatives juvenils que ha d’acollir l’edifici de Cal Badia, un projecte impulsat pel departament de Joventut de l’Ajuntament d’Igualada. Fins al proper mes de gener de 2015, totes les entitats, col·lectius i joves a títol individual estan convidats a participar en els tallers i les activitats que tindran lloc en diferents espais de la ciutat.

Aquest és un pas imprescindible per a la recuperació ciutadana d'aquest espai de titularitat municipal. L'objectiu, com ha explicat aquest dimecres el regidor de Joventut, el republicà Joan Requesens, és teixir una xarxa entre tots els interessats a desenvolupar la seva activitat en aquest edifici i a prendre part en la seva gestió. Per aquest motiu, els resultats del procés seran vinculants i serviran de base per a l’estratègia i accions futures de rehabilitació de l’edifici.

Les persones que participin dels tallers reflexionaran al voltant de l’edifici de Cal Badia, reconeixent els espais i valorant les possibilitats arquitectòniques per als nous usos i les opcions per a la gestió de l’equipament, i coneixeran alhora altres iniciatives semblants que els puguin guiar a l’hora de desenvolupar un organigrama propi.

Tota la informació del procés estarà disponible properament al web www.calbadia.cat, que també vol ser un espai on fer aportacions i estendre el debat més enllà dels moments de taller.

Dinamització del procés · El procés engegat per l'Ajuntament d’Igualada, amb el suport de la Diputació de Barcelona, comptarà amb la dinamització dels col·lectius LaCol i La Hidra, dos grups que tenen una experiència reconeguda en processos similars. La cooperativa LaCol ha col·laborat en projectes com la recuperació de l'antiga cooperativa La Lleialtat Santsenca, la rehabilitació de Can Batlló o el concurs de les 16 Portes de Collserola. El col·lectiu La Hidra, de la seva banda, ha col·laborat en projectes com el procés urbà Fem Rambla o el disseny de continguts en el seminari Innovar Socialment.

  • Compartir
Pertany a: ,