Sou a: Infància i Joventut / Notícies / Torna la Fira Igd Universitària

Torna la Fira Igd Universitària

La programació inclourà xerrades de les universitats i workshops a càrrec de l’Escola d’Enginyeria d’Igualada.
25-02-2015

El proper divendres, 6 de març, Igualada torna a celebrar per quart any consecutiu la Fira Igd Universitària i, per primera vegada, la cita tindrà lloc al nou Campus Universitari (Av. Pla de la Massa, 8), de les 10 a les 13:30h i de les 15:30 a les 18h. L’entrada serà gratuïta.

Des de la seva primera edició, l’any 2012, la fira ha anat incrementant el seu nombre de visitants, fins a arribar l’any passat als 1.400. Pel que fa al nombre d’expositors, un total de 32 universitats i escoles superiors, tant públiques com privades, exposaran aquest any la seva oferta formativa per a poder resoldre tots els dubtes referents als estudis. Els visitants també podran trobar informació sobre l’oferta pública dels centres de formació municipals. 

Com a novetat d’aquesta edició, les universitats i escoles oferiran al llarg de tot el dia xerrades informatives sobre els plans d’estudi que proposa cada centre en tres espais diferenciats del Campus. A més, prèvia inscripció a les escoles o instituts, es podrà prendre part dels workshops que oferirà l’Escola d’Enginyeria d’Igualada (EEI), per tal d’apropar als joves als estudis que ofereix. També es podrà participar d’una visita guiada pel Campus, per a conèixer les noves instal·lacions.

El Punt d’Informació Juvenil de la Kaserna també hi serà present oferint informació de tots els serveis d’interès per als estudiants (habitatge, mobilitat, beques o Erasmus+) i de totes les possibilitats que existeixen per a estudiar a l’estranger i trobar activitats de lleure per complementar els estudis. El Consell Comarcal, per la seva banda, oferirà dues noves assessories, una d’acadèmica i una altra de mobilitat, i completaran l’oferta els estands d’Ig-nova Ocupació, Ceina, i el Servei Local de Català d’Igualada

Joan Requesens, regidor municipal de Joventut, afirma que “aquesta fira ja s’ha consolidat com un element fonamental a la ciutat a l’hora de facilitar la tria d’estudis superiors, perquè suposa una via de contacte directa entre oferents i demandants”.

Estudis universitaris i de grau superior · A la Fira hi exposaran la seva oferta formativa els estudis universitaris de la Fundació Universitària del Bages, La Salle, la UNED, la Universitat Abat Oliba, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Universitat de Girona, la Universitat de Lleida, la Universitat de Vic, la Universitat Internacional de Catalunya, l’Escola d’Enginyeria d’Igualada, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat Ramon Llull i la Universitat Rovira i Virgili.

Completaran la mostra amb la seva proposta de formació professional i d’estudis de grau superior: la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa, el Centre de la Imatge i Tecnologia Multimèdia, l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa, la BAU-Escola Superior de Disseny, l’Escola de Turisme Sant Ignasi, ESDI-Escola Superior de Disseny, Les Roches International School of Hotel Management, EAE-Business School, CETA-Escola Universitària de Turisme Barcelona, l’Escola Joviat de Manresa, L'Institut Milà i Fontanals, l'Acadèmia Igualada, l’Escola d’Art Gaspar Camps, l’Institut Escola de Sobreestants de Tàrrega i l’Institut La Segarra de Cervera.

Es pot consultar la programació de la fira al web www.igualadajove.cat. Per tal de facilitar l’accés a la fira, l’empresa S.A. Masats Transports Generals oferirà durant tota la jornada el servei d’autobús urbà gratuït (línies LC1 i LC2).

 

  • Compartir