Sou a: Infància i Joventut / Notícies / El pressupost participatiu de Joventut desenvolupa 13 projectes de temàtica diversa

El pressupost participatiu de Joventut desenvolupa 13 projectes de temàtica diversa

L’assemblea de joves Impuls opta per tirar endavant totes les propostes presentades
11-03-2020

El passat 22 de febrer va tenir lloc a l’equipament juvenil la Kaserna l’assemblea de joves Impuls en què es van presentar les 13 propostes  per a desenvolupar amb els 15.000€ del pressupost participatiu impulsat des del Departament de Joventut de l’Ajuntament d’Igualada. L’assemblea, formada per un total de 30 joves, la dinamitzadora de Participació Juvenil, la cap de serveis de Joventut i la regidora d’Ensenyament i Joventut, va començar amb una roda de presentació de les propostes i posteriorment es va debatre i consensuar els projectes que formarien part de l’#agendaimpuls2020 d’Igualada. L’acord va ser reajustar els pressupostos més elevats de les propostes presentades per poder incloure els 13 projectes.

Les propostes joves que s’impulsaran són de temàtiques molt diverses i posen èmfasi en activitats de sensibilització i formació, artístiques i que treballen des de la perspectiva de gènere, la inclusió i la sostenibilitat mediambiental, i també hi ha projectes que volen fomentar l’esport, l’oci i la cultura entre el jovent de la ciutat. Les activitats seran obertes a tothom i gratuïtes  i se’n publicarà l’agenda a l’abril, a través del compte d’Instagram @impulsjoves i del web de Joventut i altres mitjans de difusió.

Durant aquest mes de març l’assemblea està treballant el calendari i la planificació del desenvolupament dels projectes que s’impulsaran, que són aquests:

 1. Tallers per a joves amb diversitat funcional (LSE, Oratòria i Serigrafia), impulsat pel col·lectiu Autogestors.
 2. Artika (exposició multidisciplinar artística), impulsada pel col·lectiu de joves artistes Artika.
 3. Electra Festival II, art urbà en caixes de llum impulsat per Didac San José i Roger Costa.
 4. La Minotaura, construcció d’un espai jove multidisciplinar de creació artística pels joves de la ciutat impulsat per Ivette Juárez i Clara Nadal.
 5. Ruta teatralitzada modernista, impulsada per Nayara Rodríguez i Alan Gómez.
 6. Publicació d’una editorial feminista, impulsada pel col·lectiu de dissenyadores i il·lustradores Refem.
 7. Construcció de vies d’escalada gratuïtes, impulsat per en Martí Jansà, Quin Xifré i Arnau Domènec.
 8. Jornades i mural participatius sobre el canvi climàtic, impulsat per Rocio Montes i el col·lectiu Fridays for future.
 9. Geek’s journey: rol i cultura japonesa, impulsat pel col·lectiu Zona Freak Igualada.
 10. Monòlegs en clau feminista i presentació del llibre “Viajar solas, sin dinero y sin miedo” d’Elisa Coll, impulsats pel col·lectiu Fem Acció.
 11. Cooperació, impulsat per Marc Rossell.
 12. Concerts de música jove emergent, impulsat per Pol Garcia, Xavi Compte i Toni Palmés.
 13. Tallers de sensibilització LGTBIQ+ per una Anoia inclusiva, impulsat per Albert Rabell que forma part de la Comissió LGTBIQ+ de l’Anoia
 • Compartir