Sou a: Promoció Cultural i Relacions Institucionals / Notícies / “Un dia qualsevol”, un homenatge a la gent gran, a l’Ateneu

“Un dia qualsevol”, un homenatge a la gent gran, a l’Ateneu

25-02-2021

Imma Colomer, Quimet Pla, Pep Ferrer i Annabel Castan protagonitzen Un dia qualsevol, una comèdia d’Oriol Tarrasón i les Antonietes que es podrà veure el proper diumenge 28 de febrer, a les 19 h, al Teatre Municipal l’Ateneu.

Quatre personatges es debaten al final de la seva vida entre viure intensament o deixar-se arrossegar pel desenllaç més previsible: morir. La soledat és el tema principal d’aquesta obra. Soledat davant dels altres i davant d’un mateix. Una història plena de compassió, amistat i amor per enfrontar-nos als inevitables cops que el destí ens prepara. Una comèdia agredolça sobre la gent gran que parla de l’eutanàsia, el sexe, l’autonomia i la solitud.

Un dia qualsevol

Té setanta-set anys i es diu Marta. O, com a mínim, així li han dit fins ara. Però ella sempre s’ha volgut dir Solange. Aprofitant que el seu marit s'acaba de morir i ha hagut de traslladar-se a la residència Bon Repòs, ha decidit canviar-se el nom. Solange és molt més elegant.

A la residència, hi coneixerà l’Ernest i el Mateu. Dos avis que malauradament s’han acostumat a avorrir-se i discutir passadís amunt, passadís avall. La influència de la Solange i les seves ganes de viure en l’apatia dels dos amics acabarà provocant un munt de situacions absurdes i divertides que complicaran i de quina manera, la vida de la Rosa, la directora de la residència. Com diu un dels personatges: “la vida és massa curta per viure només cent anys”

La companyia

Les Antonietes neix el 2007 de la mà de Maria Ibars i Annabel Castan. Van estrenar L’aigua de Jesús Moncada, dirigit per Xicu Masó. El 2009 s’incorpora l’Oriol Tarrasón prou conegut en la seva vessant d’actor i com a director d’escena. Junts han creat una forma pròpia de treballar a partir dels clàssics.  Com a autor, destaquem la seva tasca d’adaptació i versió de tots els clàssics que la seva reconeguda companyia ha produït durant els darrers 10 anys, com ara Molt soroll per res, Stockmann, Vània, Un tramvia anomenat desig i  Othello, aquest últim nominat als Premis Max 2018, en la categoria de millor adaptació o versió d’obra teatral. Tots aquests textos han estat adaptats per Tarrasón i ha estat mereixedor de dues nominacions als Premis de la Crítica com a millor adaptació, tant per Vània com per Somni Americà

Ha escrit i dirigit El Punxó Siamès (2013), Sota l’escorça (2015), i les lectures dramatitzades Ocells sota la pluja (2016) o Kiss me Love (2018). També és l’autor del poemari Ahogarse en un vaso tiene mérito. Amb Un dia qualsevol, escrit expressament per a l’Imma Colomer, va obtenir un bon èxit al Festival Grec 2019 i han incorporat a la companyia, tres grans intèrprets del teatre català.

Imma Colomer interpreta Solange. Amb una extensa carrera al teatre, el cinema i la televisió  va ser cofundadora dels Comediants (1973) i el Teatre Lliure (1976-1986) i ha estat reconeguda amb els Premis de la Crítica 2017 (premi honorífic Gonzalo Pérez de Olaguer). En teatre l’hem vist en obres de Sagarra, Benet i Jornet, Rodoreda o Belbel. També ha firmat diversos muntatges com a directora, com Penso en yu (Sala Beckett, 2015); La màgia d’en Calders, (Teatre Akadèmia 2014-15); La paraula a la boca, evoca (Setmana de la poesia, 2013) o Afterplay de Brian Friel (Teatre Lliure, 2013), entre moltes altres.

Quimet Pla interpreta l’Ernest. Cofundador de Comediants participà a totes les produccions. D’aquesta trajectòria artística en destaquen reconeixements com: Premi Ciutat de Barcelona, Premi Nacional de Teatre i Creu de Sant Jordi. El 1996 crea companyia juntament amb Núria Solina (Teatre Tot Terreny) amb produccions d’espectacles de teatre de creació pròpia per adults, infantils i de carrer. Destacar darrerament l’espectacle TRAVY (teatre Lliure, 2018) amb els seus fills Diana i Oriol. Té també el Premi Serra d’Or de teatre 2007.

Pep Ferrer interpreta en Mateu. Amb més de quaranta anys de trajectòria ha treballat amb directors com Mario Gas, Paco Mir, John Strasberg, Imma Colomer, Konrad Zschiedrich, Calixto Bieito, Lluís Homar, Fabià Puigsever, Pere Planella o Pep Pla, en produccions del Teatre Lliure, Focus, Teatre Nacional de Catalunya, Vania, Bitò Produccions, Festival Internacional de Teatro Clásico de Mérida, Grec Festival de Barcelona, Centre d'arts Escèniques de Terrassa. En peces de Shakespeare, Txèkhov, Brech, Ibsen, Arthur Miller, Harold Pinter, Albert Camus, Edward Albee, Àngel Guimerà.

Annabel Castan interpreta la Rosa, la directora de la Residència. És fundadora de Les Antonietes i ha participat a tots els muntatges de la companyia  com a actriu i productora. Combina el treball amb la companyia amb altres muntatges teatrals com: Doble contra senzill de Maria Barbal dirigida per Miquel Górriz. Mequinensa de Jesús Moncada sota la direcció de Xicu Masó i estrenat al Teatre Nacional de Catalunya. Pedra de Tartera de Maria Barbal dirigida per Lourdes Barba al Teatre Nacional de Catalunya. També participa a espectacles de dansa.

Venda d’entrades

Les entrades tenen un preu de 20, 18 i 15 euros. Hi ha descomptes per a diversos col·lectius. Es poden comprar al web teatremunicipalateneu.cat i  a la taquilla del Passatge Vives,  els dijous d’11 a 13 h i de 18 a 20 h i una hora abans de cada espectacle. Si a causa de la COVID19 hi ha persones que tinguin l’entrada i no hi puguin assistir cal que enviïn un missatge, com a màxim el dissabte 26 de febrer a entrades@teatremunicipalateneu.cat per recuperar l’import.

 

  • Compartir