Sou a: Promoció Cultural i Relacions Institucionals / Notícies / Comença la celebració del Dia Internacional de la Dansa

Comença la celebració del Dia Internacional de la Dansa

La dansa sortirà aquest 11 d’abril al carrer per reviure el món de Michael Jackson amb l’espectacle Forever Rey del Pop
08-04-2015

L’Ajuntament d’Igualada ha preparat per aquesta primavera diversos actes per celebrar el Dia Internacional de la Dansa, fixat per la UNESCO el dia 29 d’abril, coincidint amb l’aniversari del naixement de Jean-Georges Noverre l'any 1727, considerat el pare del ballet modern.

Segons explica el tinent d’alcalde de Dinamització Cultural, Josep Miserachs, com cada any “el Dia Internacional de la Dansa convertirà aquesta disciplina artística en la gran protagonista, reconeixent i donant suport a l'esforç constant de totes aquelles persones que la practiquen, és una festa per compartir la passió per la dansa en tota la seva diversitat i una ocasió per aproximar-la a tothom”.

Les propostes d’aquest any són d'allò més variades. Dissabte, 11 d’abril, a les 19h, a la plaça de l’Ajuntament, la dansa sortirà al carrer amb set ballarins provinents de diferents branques de la dansa per fer reviure el món de Michael Jackson, amb l’espectacle, Forever Rey del Pop.

Dissabte, 25 d’abril, a les 19h, al Teatre Municipal l’Ateneu, es podrà veure la producció Els tres mosqueters, de l'Escola de Dansa del Consell Comarcal i l'Orquestra Terres de Marca, que interpretaran, també dins dels actes de la Primavera Gran, en directe algunes de les obres més significatives del romanticisme.

L'acte central tindrà lloc diumenge, 26 d’abril, a les 18h, a l’Ateneu, i serà la 17a Mostra de Dansa Ciutat d'Igualada. Aquesta diada permet presentar les coreografies de les diferents escoles de dansa de la ciutat i d'altres grups convidats. És un espai de suport a les creacions joves i al treball realitzat al llarg de tot el curs.

La programació estable del Teatre Municipal l’Ateneu acollirà dissabte, 9 de maig, a les 21h, el Ballet Carmen Roche amb el seu espectacle Timeless. De Petipa a Nacho Duato. Amb vocació de ser cap de cartell del Dia de la Dansa, es tracta d’un repertori creat per celebrar més de quinze anys en escena, amb un programa que commemora i apropa la dansa i la trajectòria de la companyia a tota mena de públics.

Tampoc hi mancarà la dansa d'arrel tradicional, servida pels més petits de les diverses agrupacions de dansaires amb una nova edició de la Roda d'esbarts infantils i juvenils Catalònia. Aquest acte es portarà a terme diumenge, 10 de maig, a les 12h al Teatre Municipal l’Ateneu

  • Compartir
Pertany a: