Sou a: Promoció Cultural i Relacions Institucionals / Notícies / Concert cloenda del 1r Stage de Banda Simfònica

Concert cloenda del 1r Stage de Banda Simfònica

Aquesta cita posa el punt i final a la primera edició d’una iniciativa que els impulsors defineixen com a altament satisfactòria.
25-11-2014

Diumenge vinent, 30 de novembre, a les 12h, el Teatre Municipal l’Ateneu acull el concert de cloenda del primer Stage de Banda Simfònica d’Igualada, on s’interpretarà un variat programa d’obres. La formació musical de banda simfònica es caracteritza, a diferència de la banda de marxa, per oferir bàsicament repertoris de concert, per la qual cosa se solen incloure en el repartiment un nodrit desplegament d’instruments de percussió, instruments greus de corda (contrabaixos especialment, però de vegades, fins i tot, violoncels) i facultativament d’altres instruments, com per exemple els de cobla, model que va instaurar el mestre Joan Lamote de Grignon a principis del segle XX a la Banda Municipal de Barcelona. Seguint parcialment aquest model, en aquest concert s’inclourà també la tenora. 

Fa anys que Igualada no compta amb una formació que ofereixi un repertori semblant i ara, de manera puntual, el públic igualadí tindrà ocasió de poder-ne gaudir amb una plantilla d’uns cinquanta músics, estudiants de nivell mitjà i superior participants de l’stage amb alguns professionals col·laboradors. En aquest concert es podran escoltar algunes peces clàssiques  del Händel, Wagner o Xostakóvitx, arranjades per aquesta formació; suites de música de pel·lícules com ara Gladiator i Jesuschrist Superstar; obres originals per a banda de J. der Haan, Sparke, A. Bernabeu; peces de sarsuela de Barbieri o Sorozábal i de música catalana de Joaquim Serra, M. S. Puigferrer o Martínez Valls. El concert estarà dirigit per Concepció Ramió, que és també la directora i promotora del l’Stage, així com també directora de la Banda de Música d’Igualada i professora a l’Escola Municipal de Música-Conservatori de la ciutat.

Aquest Stage ha tingut una molt bona participació, amb prop d’una quarantena d’inscrits. Els impulsors destaquen l’entusiasme i dedicació de la gran majoria de participants. S’ha desenvolupat durant quatre dissabtes d’intens treball entre setembre i novembre, i culmina amb aquest concert ofert de manera gratuïta a la ciutat. Per al seu desenvolupament hi han col·laborat desinteressadament nombrosos professionals, que han dut a terme tasques diverses: professors, col·laboradors i  productors. L’Stage, produït per l’entitat Contrapunt Promoció d’Activitats Musicals i organitzat per l’Institut Municipal de Cultura (IMC) de l’Ajuntament d’Igualada, amb l’Escola Municipal de Música com a principal col·laboradora, a més de la Banda de Música d’Igualada i la Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia (JOSA), ha tingut  com a objectiu l’estímul del treball musical en grup d’instruments de vent i s’ha iniciat aquest any de manera experimental.

  • Compartir