Sou a: Promoció Cultural i Relacions Institucionals / Notícies / Finalitza la 22a Mostra de Films de Dones

Finalitza la 22a Mostra de Films de Dones

La Mostra de Films de Dones visualitza el treball de creació cinematogràfica de dones i aposta per la seva promoció i difusió tot convidant els públics a descobrir aquestes mirades femenines i la seva visió i perspectiva cultural.
28-10-2014

Aquest mes d’octubre ha tingut lloc la 22a Mostra Internacional de Films de Dones, que enguany ha apostat per un projecte itinerant a diverses poblacions catalanes. La proposta sorgeix de l’entitat Barcelonina Drac Màgic, quan a principis de 2014 fan la proposta de celebrar-la a la capital de l’Anoia a través del Programa d’Igualtat de Gènere de l’Ajuntament d’Igualada.

La Mostra de Films de Dones visualitza el treball de creació cinematogràfica de dones i aposta per la seva promoció i difusió tot convidant els públics a descobrir aquestes mirades femenines i la seva visió i perspectiva cultural.

El treball conjunt amb l’entitat Cineclub ha permès organitzar la itinerància de la Mostra que ha resultat la projecció de 3 propostes interessant de films dirigits per dones i que parlen de vides de dones. La primera sessió es va dur a terme el passat 10 d’octubre en el marc del Cineclub a Teatre Municipal l’Ateneu amb la pel·lícula Gala (2003) de la directora Sílvia Munt. A través del film, la directora mostra una Gala molt polièdrica i ajuda a comprendre aquest personatge que sempre se’ns havia mostrat molt misteriós.

La segona es va projectar al Teatre de l’Aurora el passat 16 d’octubre, Se fa saber (2013) de Zoraida Roselló, un documental sobre un poble pràcticament desconegut del Montsià, Santa Bàrbara. Una visió femenina de la vida rural de les terres de l’Ebre. L’última projecció el passat 23 d’octubre, també a l’Aurora, Nedar (2008) de Carla Subirana, una directora novella que inicia la seva carrera despullant la tràgica i desconeguda història familiar, que vol deixar enregistrada abans que l’alzheimer la deixi en l’oblit.

Cadascuna de les sessions va comptar amb la presència de les seves directores les quals van contestar les preguntes que el públic va plantejar tot amenitzant de forma molt enriquidora les sessions de cinema.

El Programa d’Igualtat i Cineclub volen agrair la participació de les persones que s’hi ha apropat. Es valora l’èxit de participació donat que al voltant de 150 persones s’han apropat a conèixer el projecte i a assistir a les projeccions. L’organització valora positivament la itinerància i ja pensa en la propera edició, la 23 Mostra Internacional de Films de Dones a Igualada.

  • Compartir