Sou a: Promoció Cultural i Relacions Institucionals / Notícies / Igualada viu Santa Cecília

Igualada viu Santa Cecília

Concerts, música al carrer i actuacions de tot tipus acostaran la interpretació a tots els públics i tots els racons de la ciutat durant set dies.
19-11-2014

Aquesta setmana del 17 al 22 de novembre, per celebrar Santa Cecília, patrona de la música, s’han programat a Igualada una setantena d’actuacions musicals per tota la ciutat, a càrrec dels alumnes de l’Escola Municipal de Música i de l’escola LAM, al costat de diferents corals i grups de música.

De dilluns a divendres, els alumnes de les escoles de música ofereixen diferents concerts, classes obertes i assajos en diferents equipaments de la ciutat, amb l’objectiu de fer arribar la música a tothom. D’aquesta manera, els alumnes visitaran els centres d’atenció primària, de salut, el mercat municipal, la Biblioteca Central, la Ludoteca, l’Asil, la Residència Pare Vilaseca, el residencial Viu B i un llarg etcètera. També tindran lloc diferents classes obertes d’història del blues o d’història de la guitarra, en espais com  l’Ateneu o l’església del Roser, entre altres.

Dissabte, dia 22, al voltant de Mercat, actuaran els tabals dels Diables d’Igualada, els Moixiganguers i la colla gegantera del Bisbalet, així com els tabals dels Petits Diables. A la tarda, deu corals diferents actuaran en diferents espais de la ciutat, com la Plaça de l’Ajuntament, la Plaça del Pilar, la Plaça Pius XII, la Plaça de la Creu, la Plaça de Cal Font i la Rambla Sant Isidre. Les corals que hi participaran seran la Coral Merlet, la Coral Migto, la Coral Mixta, l’Schola Cantorum, el Cor de Cambra de l’EMMI, la Coral Infantil Verdums, el Cor Exaudio, la Coral la Llàntia, la Coral Terranostra i la Coral Cors Units.

A la tarda, diferents grups també s’han volgut sumar a la iniciativa i actuaran al carrer; entre 19 i 21h se’ls podrà trobar en quatre racons diferents de la ciutat: el Carrer Nou amb passatge capità Galí, el Carrer de Sant Magí amb Carrer del Clos, el carrer del Born amb el carrer de Santa Maria i laTravessia de Sant Sebastià.

Durant aquests dies també s’han programat activitats que tenen la música com a protagonista: el concert de l’Oratori Mil Anys amb la Jove orquestra Simfònica de l’Anoia a la Basílica de Santa Maria, el concert De Bach a Llach a la Biblioteca a càrrec d’Edmon Bosch al violoncel i Albert Gàmez al piano, o el concert de la Banda Simfònica al teatre Municipal de l’Ateneu.

Cal tenir en compte també un canvi que s’ha produït a darrera hora en la programació de Xarxa, i que ha substituït l’espectacle previst per al dia 23 de novembre al Teatre Municipal l’Ateneu. Així doncs, enlloc de Musiquetes de paper, es durà a terme un altre  musical, La Rateta que escombrava l’escaleta, a càrrec de La Roda Produccions.

Per celebrar Santa Cecília, durant tota la setmana també hi haurà un piano al vestíbul de l’Ajuntament, a disposició tothom que el vulgui tocar. Totes aquestes activitats, coordinades per l’Ajuntament d’Igualada i l’Institut Municipal de Cultura (IMC), estan agrupades en un programa d’activitats que podreu trobar als diferents equipaments i punts d’informació durant els propers dies.

Més informació i programa d'activitats AQUÍ

 

  • Compartir