Sou a: Promoció Cultural i Relacions Institucionals / Notícies / Cultura en Família s'endinsa al món de la ràdio

Cultura en Família s'endinsa al món de la ràdio

Petits i grans descobriran els elements que fan possible l’emissió radiofònica i podran enregistrar i escoltar la seva pròpia veu.
02-02-2015

Diumenge vinent, 8 de febrer, el programa Cultura en Família proposa endinsar-se en el món de la comunicació i les ones, coneixent l’emissora municipal Ràdio Igualada. Els participants descobriran com funciona la radiofonia i podran fer la seva pròpia gravació i escoltar-la. La cita és a les 10:30h a la seu de l’emissora, al carrer Lleida 78, l’activitat és gratuïta i l’edat recomanada és a partir dels 6 anys.

Aquesta proposta es duu a terme quan fa poc temps que Ràdio Igualada ha estrenat unes noves instal·lacions i coincidint també amb la propera celebració del Dia Mundial de la Ràdio, el 13 de febrer. Els assistents podran visitar el nou emplaçament, descobrir com funciona una emissora, què són les ones electromagnètiques, quins aparells es necessiten per emetre –antena, micròfons, taula de so i transmissor– i per a què serveixen. També podran conèixer com s’elaboren les notícies, les principals fonts d’informació i la importància de redactar de manera clara i entenedora, com es fa un programa de ràdio, la diferència entre programes en directe i gravats, la locució i la immediatesa respecte els altres mitjans de comunicació.

Un cop coneguts aquests continguts bàsics, els assistents podran posar en pràctica els coneixements adquirits preparant una notícia, un vers o una cançó. En faran la locució, l’enregistraran i, finalment, podran escoltar com sona la seva veu a la ràdio.

El programa Cultura en Família ofereix una sèrie d’activitats perquè petits i grans gaudeixin plegats de tallers, teatre i espectacles musicals, esdeveniments culturals, visites, contacontes o cinema en català. Un bon grapat de propostes, en bona part gratuïtes, organitzades des de l’Institut Municipal de Cultura (IMC) de l’Ajuntament d’Igualada, amb la col·laboració habitual del Museu de la Pell, el Programa de Millora del Barri de Sant Agustí, la Biblioteca Central i la programació estable de teatre de Xarxa Igualada.

  • Compartir