Sou a: Promoció Cultural i Relacions Institucionals / Notícies / El Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia presenta un nou programa de propostes culturals per viure en família

El Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia presenta un nou programa de propostes culturals per viure en família

Les activitats mensuals del ‘Creactiva’t al Museu’, són gratuïtes i comencen el 26 de gener
21-01-2020

Un any més, el Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia presenta el programa d'activitats familiars Creactiva't, que inclou un total de dotze propostes molt variades (tallers de recreació històrica, tecnològica, reciclatge, creació artística, etc). La finalitat del programa és afavorir l'experiència creativa a través d’un procés d’aprenentatge, portat a terme en família, i a l’entorn del Museu. La proposta compta amb la col·laboració de diverses entitats igualadines i de tres museus.

La programació s'iniciarà el proper 26 de gener, a les 12 del migdia, amb un taller de tecnologia creativa, Construïm un trenet i l'Estació Vella d'Igualada, en col·laboració amb el Museu RailHome Bcn. Al febrer, grans i petits aprendran com es rentaven els romans en una vil·la romana com la de l’Espelt, el taller Spa a la romana, amb la col·laboració del Museu de Sant Boi de Llobregat. Al març, coincidint amb el FineArt, es portarà a terme un taller fotogràfic, Fem fotos "màgiques" amb una càmera estenopeica. A l’abril, amb motiu de Sant Jordi i amb la col·laboració del Servei de teràpia ocupacional Auria, es farà el taller Regala una rosa feta amb pell per Sant Jordi. A la programació no hi manquen propostes relacionades amb la cultura popular de la ciutat, com ara El conte de la Conxita i el Tonet, ni propostes per reflexionar sobre el medi ambient i la seva preservació com la Batucada reciclada, una activitat en col·laboració amb el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí i en el context de l’exposició temporal que acollirà el Museu de la Pell Plàstic: genial o pervers? Tu què en penses... Un altre taller de reciclatge, de tela de globus, i d’arquitectura experimental Arquitectura Geodèsica amb material reciclat, coincidirà amb la celebració de l’European Balloon Festival al juliol.

A l’agost, dins el programa a la Festa Major d’Igualada, es farà un taller de música Els balls de la festa, activitat en què grans i petits descobriran aspectes desconeguts dels balls tradicionals de la ciutat. El taller Atrapem granotes, al setembre, serà d’escultura, l’impartirà l’escultora igualadina Teresa Riba, i serà una activitat vinculada a l’exposició antològica que es presentarà al Museu sobre l’escultor Josep Campeny i Santamaria. En el taller de l’octubre Estampem el logo del museu, en col·laboració amb el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, es descobrirà el nou logotip del Museu, i s’estamparà en serigrafia en una bossa de roba.

Al novembre, en el taller Stop-Motion, en col·laboració amb Zoom Festival, s’aprendrà a donar moviment a les fotografies. I per acabar l’any, el taller d’artesania en pell Uns dissenys únics per a l’arbre de Nadal es farà amb la col·laboració de La Gaspar: Escola  Municipal d’Art i Disseny.

El programa Creactiva’t del Museu de la Pell, promogut pel Departament de Promoció de la Ciutat d’Igualada compta en aquesta edició amb la col·laboració del RailHome BCN, el Museu de Sant Boi de Llobregat, FineArt, Auria Grup, Dessota, el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí, Iglú de Vent i l’European Balloon Festival, l’Aula de Música Tradicional de l’Anoia, el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, Zoom Festival i La Gaspar: Escola Municipal d’Art i Disseny i la Diputació de Barcelona.

  • Compartir