Sou a: Promoció Cultural i Relacions Institucionals / Notícies / El Museu de la Pell i Cal Granotes participen a Recuperart-19, una proposta amb objectius terapèutics per als sanitaris als museus

El Museu de la Pell i Cal Granotes participen a Recuperart-19, una proposta amb objectius terapèutics per als sanitaris als museus

El programa forma part de l’estratègia d’Arts en Salut de l’ICS i compta en una primera fase amb la participació de 16 museus d’arreu del país
25-06-2020

El Museu de la Pell participarà, a partir de la primera setmana de juliol, en la iniciativa Recuperart-19, una proposta dirigida al col·lectiu sanitari que compta amb els museus com a entorns positius de reflexió i millora del benestar emocional.

Es tracta d’una iniciativa, pionera a nivell internacional, que va ser presentada el passat 22 de juny per les conselleres Alba Vergés i Mariàngela Vilallonga. El projecte està impulsat per l'Institut Català de la Salut amb la col·laboració del Departament de Cultura i busca complementar l'actual oferta de suport psicològic i emocional als sanitaris que ofereix l'ICS, mitjançant una activitat de tipus comunitari fora de l'àmbit assistencial formal.

Amb participació anònima i gratuïta, el projecte proposa que el personal sanitari visiti el Museu i elabori diferents activitats, amb l’objectiu d’afavorir efectes positius en l’estat anímic i afrontar possibles seqüeles emocionals derivades de la situació laboral a conseqüència de la pandèmia.

Per participar-hi només caldrà que els professionals sanitaris s'acreditin mostrant la seva identificació professional. Des del Museu se’ls lliurarà un quadern elaborat per a l'activitat, amb instruccions i pautes a l’entorn d’una proposta d’obres, de la qual en caldrà triar una, i realitzar unes accions concretes d’observació, anàlisi, expressió, identificació i paral·lelisme de sentiments que els pugui generar la peça.

En aquesta iniciativa hi participen 16 museus de totes les regions sanitàries i està previst que el nombre s'incrementi un cop avaluada la primera fase. Els equipaments que hi prenent part són el Museu de l'Empordà de Figueres, el Museu d'Art de Cerdanyola, el Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu, el Museu Nacional d'Art de Catalunya, el Museu de l'Hospitalet, el Museu Pau Casals del Vendrell, el Museu de Tortosa Històric i Arqueològic de les Terres de l'Ebre, el Museu Episcopal de Vic, el Museu de Lleida Diocesà i Comarcal, el Centre d'Art La Panera de Lleida, l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu d'Esterri d'Àneu, el Museu d'Art Modern de Tarragona, el, el Museu d'Art de Girona, el Museu de la Garrotxa d'Olot, el Museu de Sitges i el Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia.

 

  • Compartir