Sou a: Promoció Cultural i Relacions Institucionals / Notícies / El Teatre Municipal l’Ateneu enceta aquest diumenge l’Auditori Virtual

El Teatre Municipal l’Ateneu enceta aquest diumenge l’Auditori Virtual

El Departament de Promoció Cultural impulsa un cicle per donar suport a les companyies i actors més vinculats a Igualada
14-05-2020

Amb la voluntat de donar suport a les companyies i els actors més vinculats a Igualada, el Departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada impulsa im nou cicle, que s’iniciarà de forma virtual el proper diumenge 17 de maig a les  18h, a través d’Instagram TV, al compte de @culturaigualada, i del Canal Taronja. La programació s’encetarà amb l’obra Mare Terra, de la Companyia del Príncep Totilau, un espectacle enregistrat amb anterioritat a l’aparició de la crisi del Covid_19. El nou cicle “Auditori Virtual” s’estendrà als diumenges 24 i 31 de maig, i 7 i 14 de juny, en espera que la situació sanitària millori i es pugui recuperar la normalitat de la programació.

"Mare Terra"  de la Companyia del Príncep Totilau a l’Auditori Virtual del Teatre Municipal l’Ateneu

Direcció escènica i dramatúrgia: Marc Hervàs. Ajudant de direcció: Júlia Brescó. Intèrprets: Clara Dalmau i Jordi Hervàs. Veu del Bernat: Laura Hervàs. Titelles, objectes i vestuari: Martí Doy. Escenografia: Anna Alcubierre. Il·luminació: Nick Hersh. Espai sonor: Jean-Marc Savre. Maquinària escènica: Francesco della Mirandola. Fotografia: Dani Querol. Confecció del vestuari: Gustavo Adolfo Tarí. Producció executiva: Clara Dalmau. Distribució i premsa: Lorena Benesey. Espectacle creat en residència artística al Casal de Tous. És una producció de Ca l’Ubú, SL, amb la col·laboració de l’Institut Català de les Empreses Culturals.

El Bernat té cinc anys i una pila de preguntes sense resposta: “D’on van sortir la lluna, el sol, les estrelles i el planeta Terra?”; “Com és que tots els dinosaures es van morir?”, “Abans de ser a la panxa de la mare, on era jo?”. Una nit, quan s’acaba d’adormir, uns personatges molt estranys entren a la seva habitació, hi construeixen una carpa de circ i es preparen per explicar-li, a través de diferents números, l’origen de la vida al planeta Terra, des de la gran explosió del Big Bang fins a l’aparició de l’ésser humà.

“Mare Terra” és un espectacle d’actors i titelles per a infants a partir de 3 anys sobre l’aparició de la vida a la Terra. Inspirat en les preguntes dels nostres fills sobre la naturalesa i en els llibres de Charles Darwin, Richard Dawkins i Richard Feynman.

D’altra banda, el Departament de Promoció Cultural ha reprogramat els espectacles de la darrera temporada per la tardor. Atesa la situación provocada per l’epidèmia de Còvid-19, la nova programació és provisional i pot variar en funció de l’evolució del desconfinament. El calendari previst és el següent:

Diumenge 20 de setembre, LA DONA DEL 600

Diumenge 4 d’octubre, ELS OCELLS

Dilluns 12 d’octubre , MISSES LUTERANES

Diumenge 15 de novembre, LA CONSAGRACIÓ DE LA PRIMAVERA

Diumenge 24 de gener,  UNA HISTÒRIA REAL

  • Compartir