Sou a: Promoció Cultural i Relacions Institucionals / Notícies / En Costiolet torna al nucli antic

En Costiolet torna al nucli antic

Aquest divendres, 26 de setembre, l’Associació de Botiguers del Nucli Antic i l’Ajuntament d’Igualada impulsen conjuntament una iniciativa familiar per a reforçar el comerç al centre històric de la ciutat.
24-09-2014

Aquest divendres, 26 de setembre, l’Associació de Botiguers del Nucli Antic i l’Ajuntament d’Igualada impulsen conjuntament una iniciativa familiar per a reforçar el comerç al centre històric de la ciutat. Arran d’una idea que també compta amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Teatre La Tarima i el Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada (CECI), Igualada recuperarà la figura d’En Costiolet, qui va ser el macer i porter del Consell de la Vila cap al segle XVI.

Aquest dimecres n’han explicat els detalls la tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament, Àngels Chacón, acompanyada del president de l’Associació de Botiguers del Nucli Antic, Ricard Aldea, i la secretària de l’associació, Sara Castells. Un actor encarnarà aquesta figura històrica i entranyable i, sota el títol En Costiolet visita la ciutat, encapçalarà un recorregut pel casc antic, adreçat a tots els públics però molt especialment a famílies i infants, on explicarà la història d’Igualada amb anècdotes i curiositats.

Segons els responsables de la iniciativa, aquesta persegueix un doble objectiu. D’una banda, fer conèixer la història i el ric patrimoni de la capital de l’Anoia i, de l’altra, atraure el públic familiar al nucli antic, afegir a l’experiència comercial una vivència lúdica i cultural per passar en família i, amb tot plegat, aconseguir una major fidelització dels clients.

La ruta tindrà lloc aquest divendres, a partir de les 19h, arrencant des de la plaça Pius XII i amb una durada aproximada d’uns cinquanta minuts. A partir d’aquí i, si la valoració de la primera experiència és positiva, la voluntat dels impulsors es donar-li continuïtat.

 

 

  • Compartir