Sou a: Promoció Cultural i Relacions Institucionals / Notícies / Igualada renova la tradició del Ciri Votiu

Igualada renova la tradició del Ciri Votiu

Aquest costum va arrencar fa gairebé cinc segles, l’any 1.515 quan, per demanar protecció per una epidèmia de pesta que arribava de Barcelona, els Consellers d’Igualada van demanar protecció a la Mare de Déu portant-li un ciri.
18-10-2014

Aquest dissabte, 18 d’octubre, s’ha dut a terme novament la tradicional ofrena del Ciri Votiu d’Igualada a la Mare de Déu de Montserrat. Aquest costum va arrencar fa gairebé cinc segles, l’any 1.515 quan, per demanar protecció per una epidèmia de pesta que arribava de Barcelona, els Consellers d’Igualada van demanar protecció a la Mare de Déu portant-li un ciri. A la dècada dels ’90 es va recuperar la tradició i actualment encara es manté viva.

La visita a la Basílica de Montserrat ha començat amb l’habitual eucaristia per, posteriorment, celebrar una recepció d’entitats amb el Pare Abat de Montserrat, Josep Maria Soler, que ha comptat amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Marc Castells, i també de diferents regidors del consistori. Les entitats protagonistes en aquesta ocasió han estat la Coral de Santa Maria i el Club Futbol Igualada, que celebren el 75è aniversari, el Club Excursionista UECAnoia, que celebra els 50 anys, i l’Associació Trobada Puntaires de l’Anoia i Grallers d’Igualada, que en celebren 25.

Aquest any 2014, a banda de l’habitual desplaçament amb autocar, una quinzena de persones han fet a peu el trajecte entre Igualada i Montserrat, celebrant l’aniversari de la UECAnoia.

IMATGES DE L'ACTE A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir