Sou a: Promoció Cultural i Relacions Institucionals / Notícies / L’Ajuntament convida la ciutadania a celebrar la nit de Sant Joan des dels balcons

L’Ajuntament convida la ciutadania a celebrar la nit de Sant Joan des dels balcons

Tres colles locals de diables protagonitzaran espectacles pirotècnics des de quatre terrats de la ciutat
17-06-2020

Igualada viurà aquest una celebració de la festa de Sant Joan adaptada a la situació sanitària provocada per l’episodi de Covid-19. Així ho ha explicat aquest dimecres el regidors de Promoció Cultural i Relacions Institucionals, Pere Camps, que ha detallat el programa previst per a la tarda-nit del proper dimarts, 23 de juny.

La tradicional arribada de la Flama del Canigó s’iniciarà amb el recorregut dels corredors des de Can Roca fins a l’Ajuntament, on a les 6 de la tarda tindrà lloc la recepció oficial al Saló de Sessions i l’encesa d’un peveter que, en aquesta ocasió, estarà instal·lat al balcó de l’edifici consistorial, a més de la lectura del manifest. L’acte tindrà un aforament limitat i només s’hi podrà accedir amb invitació. L’arribada de la Flama es podrà seguir per Instagram Live al compte de @culturaigualada.

A partir de dos quarts de set es procedirà al també tradicional lliurament de la Flama als pobles de l’Anoia, en horaris establerts prèviament per a cada municipi per evitar aglomeracions. Els atletes del Club Atlètic Igualada també portaran la Flama al Monestir de Montserrat, si bé no es farà amb relleus a peu com és habitual.

La principal novetat de la festa arribarà a la nit. Atesa la impossibilitat de celebrar-lo, el tradicional correfoc serà substituït per l’encesa de pirotècnia des de quatre terrats de la ciutat, a càrrec del Diables d’Igualada, Mal Llamp i Petits Diables d’Igualada. El regidor Pere Camps ha animat tota la ciutadania a sortir als balcons, terrats o jardins particulars amb llums de lots o dels telèfons mòbils per moure’ls al ritme de la cançó Correfoc, del grup Buhos, que a les 23 h sonarà per Ràdio Igualada.

El Departament de Cultura de l’Ajuntament també convida tothom a compartir i etiquetar fotografies a les xarxes socials amb l’etiqueta #santjoanigualada2020

  • Compartir
Pertany a: