Sou a: Promoció Cultural i Relacions Institucionals / Notícies / La Festa Major d'Igualada, del 18 al 25 d'agost

La Festa Major d'Igualada, del 18 al 25 d'agost

Josep Miserachs, tinent d’alcalde de Promoció Cultural, destaca que “aquesta edició de la Festa Major és la de la consolidació d’un model que ha demostrat funcionar durant un grapat d’anys i que ja està plenament arrelat entre la gent”.
23-07-2014

Igualada celebrarà aquest any 2014 la seva Festa Major entre els dies 18 i 25 d’agost, amb un programa d’activitats que arriba a les cent vint-i-cinc propostes. Novament l’Ajuntament, gràcies també a la implicació i col·laboració de les diferents entitats culturals i festives de la ciutat, ha confeccionat un gran ventall d’alternatives adreçades a tots els públics. Josep Miserachs, tinent d’alcalde de Promoció Cultural, destaca que “aquesta edició de la Festa Major és la de la consolidació d’un model que ha demostrat funcionar durant un grapat d’anys i que ja està plenament arrelat entre la gent”.

El nou cartell de la festa, amb un disseny colorit i molt festiu, ha estat elaborat per l’artista local Arian Morera i, a més, el també igualadí Gerard Freixes ha confeccionat un vídeo promocional, amb animacions dels elements i imatges tradicionals més característics de la ciutat. Miserachs afegeix que, a banda, en aquesta ocasió l’Ajuntament fa un esforç en la difusió d’elements promocionals de la festa, amb l’edició, entre altres, de 36.000 posagots de l’Àliga de la Ciutat, samarretes i vanos amb el cartell d’aquest any, una auca que es repartirà conjuntament amb els 20.000 exemplars que s’editaran del programa i, finalment, tres nous models de domassos per penjar als balcons.

Serà moment de gaudir de les tradicions més estimades a la ciutat: la imatgeria de la festa tornarà a sortir al carrer amb el correfoc, la cercavila, la tronada o la processó de Sant Bartomeu. Aquest 2014, però, s’hi afegirà una mostra de balls de bastons, la presentació del llibre El ball de bastons a Igualada, el ball de fanalet amb l’Orquestra Metropol, una trobada de bèsties i altra una novetat afegida, ja que la Coral de Santa Maria, que celebra 75 anys, serà portadora del penó de la ciutat coincidint amb la Processó de Sant Bartomeu. L’Estampa del Sant, en aquesta ocasió, és obra de Jaume Enrich, i el nou Salero de la Ciutat serà Oriol Càlichs.

Al cartell musical, repetirà el Va Parir Tour de Ràdio Flaixbac i, a banda de les actuacions habituals les nits de Barraques, es podrà gaudir també de la Cobla Sant Jordi, la Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia, la coral guanyadora de l’Oh happy day Deudeveu o ABBA The New Experience.

La proposta teatral tornarà a ser una de les apostes rellevants de la celebració. El Teatre Municipal l’Ateneu ha programat Fer riure és un art amb Joan Pera i Els homes són de Mart i les dones de Venus amb Jordi Martínez. El Teatre de l’Aurora s’hi suma amb La Butaca (sobre el 1714... més o menys) de T-Atraco Teatre.

Les exposicions inclouen un total de deu mostres en diferents espais destacant, per exemple, el record de com era Cal Font quan encara era industrial, un recull de programes històrics de Festa Major en sis sales diferents o una exposició de cartells i moixigangues al Mercat de la Masuca. A més, s’inaugurarà la rehabilitada locomotora del Parc de l’Estació Vella i es faran visites a la recentment recuperada fàbrica de la Igualadina Cotonera.

La proposta de lleure per joves es completa amb les nombroses propostes de l’associació La Coll@nada, introduint enguany la baixada d’andròmines De cap al Rec! com a novetat. La diversió infantil arriba també molt nodrida, amb contes, espectacles d’animació i un llarg etcètera, mentre que les alternatives esportives seran igualment importants. L’exhibició castellera, un altre dels plats forts de cada any, aplegarà el 24 d’agost els Moixiganguers d’Igualada, els Minyons de Terrassa i la Colla Joves Xiquets de Valls.

L’oferta nocturna dóna bona part del protagonisme a les Barraques instal·lades a la zona del Rec, també amb els seus corresponents concerts, festa fins a la matinada i les tapes del Tasta el Rec. La Fira d’Atraccions s’instal·larà novament a Les Comes i el piromusical que marcarà el final de la Festa Major se celebrarà a la plaça de Cal Font.

Una de les principals sorpreses de la festa tornarà a ser el pregó, que aquest any duu per títol Igualada al món, i que tindrà lloc dijous, dia 21 a les 21:30h, a la Plaça de l’Ajuntament.

 

  • Compartir