Sou a: Promoció Cultural i Relacions Institucionals / Notícies / La poesia de Machado emociona Cal Granotes

La poesia de Machado emociona Cal Granotes

El cinquè recital del cicle de Pell Sensible va comptar amb la veu d’Arià Paco i la guitarra de David Martínez
30-10-2014

L’Adoberia de cal Granotes va acollir el passat dissabte, 25 d’octubre, un recital poètic i musical dedicat a l’obra d’Antonio Machado. Aquesta va ser la cinquena cita de De Pell Sensible, una iniciativa de l’Ajuntament d’Igualada i l’Institut Municipal de Cultura (IMC) que va començar al mes de juny i que programa una actuació de manera mensual.

El recital va començar amb la presentació del periodista i professor Joan Valls i Piqué, gran defensor de l’obra de Machado, que va fer una classe magistral explicant la vida i l’obra de l’autor. L’actuació va anar a càrrec del jove Arià Paco, estudiant de l’Escola Catalana de Doblatge, de només 21 anys, que va aconseguir emocionar el públic transmetent la gran sensibilitat dels versos del poeta.

L’acompanyament a la guitarra de l’igualadí David Martínez va aconseguir l’entrega total i absoluta del públic que omplia l’adoberia. Durant el recital es va fer una repassada cronològica de la trajectòria personal i creativa del poeta i es van recitar poemes com Retrato, La saeta, Parábolas o A un olmo seco. Al seu torn, el músic va escollir peces molt encertades per acompanyar els versos, com Recuerdos de la Alhambra, Capricho Árabe, Lágrima o Asturias, aconseguint una cadència justa entre poema i música.

El proper recital, previst per al dia 29 de novembre, estarà dedicat a l’obra de Rovira i Virgili, Els últims dies de la Catalunya republicana. Anirà a càrrec de l’actor Jordi Hervàs i l’acompanyarà Ildefons Alonso a les percussions, amb  la direcció de Marc Hervàs. La presentació anirà a càrrec de l’escriptor Antoni Dalmau i Ribalta.

IMATGES DEL RECITAL A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir