Sou a: Promoció Cultural i Relacions Institucionals / Notícies / La Sala Municipal d’Exposicions acull la mostra “Catarsi”, de Sílvia Isach

La Sala Municipal d’Exposicions acull la mostra “Catarsi”, de Sílvia Isach

L’autora expressa diferents estats d’ànims a través de fotografies de gran format
23-09-2020

Catarsi  és l’exteriorització i expressió visual, de forma simbòlica, dels diferents estats emocionals pels quals va passar Sílvia Isach durant la lluita per la vida i pèrdua del seu pare. 

Es tracta de l’obra més intimista i profunda que l'artista ha realitzat fins ara i està formada per fotografies de gran format en les quals es combinen les idees amb la tècnica i el treball amb la matèria. Un projecte reflexiu que Isach ha madurat per alliberar i expressar sentiments d’una alta càrrega emocional com són l’impacte de la diagnosi, la ràbia, l’esperança, la impotència, l’angoixa i el buit en la pèrdua. D'aquesta manera, la fotografia ha estat emprada com a llenguatge per expressar la dualitat entre la contenció i la revelació per exterioritzar i generar emocions de les experiències viscudes per l'artista durant el procés afectiu. Són imatges que parlen de diferents estats d'ànim i per aquest motiu són formalment diferents entre elles. Cada fotografia s’ha treballat de manera independent buscant la millor forma d’encarnar el sentiment en qüestió tenint en compte molts detalls com ara el material, el color, la textura, l’angulació, l’espai, entre d’altres. El resultat són imatges dissemblants que en la seva unió formen un tot.   

Per tal que el recorregut vivencial per les fotografies sigui més immersiu, l’exposició és interactiva i cada imatge inclou una peça sonora que el músic i productor Roger Subirana ha compost per a l’ocasió. El públic pot escoltar cada peça mitjançant el telèfon mòbil, un lector de codi QR i uns auriculars.

Sílvia Isach és una artista visual que empra la fotografia per expressar els sentiments i pensaments més profunds a través del simbolisme. Nascuda a Sant Pere de Riudebitlles, ha participat en diverses biennals i exposicions col·lectives a nivell nacional i internacional, així com en exposicions individuals amb l’obra “L’altre costat d’allò visible” el 2008, inclosa també a la Biennal Olot Fotografia. La passió per treballar els conceptes sumat a l’amor per la imatge i la creativitat li permeten combinar el seu perfil de fotògrafa amb la docència i l'audiovisual. És una de les artistes pioneres en el camp del video mapping al nostre país, també coneguda sota el nom de Sínoca. Ha rebut diferents premis. Destaca el 1r premi al Lumen Sitges 2017, el 2n premi al Berlín Festival of Lights 2015 (Alemanya), el 1r premi a la Battle VJ La Novela de Tolosa (França) el 2012, el 1r premi al IV Concurs de Fotografia del Patrimoni Cultural de Vilanova i la Geltrú el 2009, entre d’altres.

Horari de la Sala Municipal d’Exposicions: de dimarts a dijous de 18.30 a 20.30 h; divendres de 18 a 21 h; dissabtes d’11 a 14 i de 18 a 21 h; diumenges d’11 a 14 i de 18.30 a 20.30 h, tancat els dilluns i festius laborables

 

 

  • Compartir
Pertany a: