Sou a: Promoció Cultural i Relacions Institucionals / Notícies / L'Ateneu rep divendres 'El crèdit', un dels èxits teatrals de la temporada

L'Ateneu rep divendres 'El crèdit', un dels èxits teatrals de la temporada

El trio format per Jordi Galceran, Sergi Belbel i Jordi Boixaderas, al costat de Jordi Bosch, torna amb 'El crèdit', el muntatge estrella d'aquesta temporada a Barcelona.
07-07-2014

El trio format per Jordi Galceran, Sergi Belbel i Jordi Boixaderas, al costat de Jordi Bosch, torna deu anys després de l'èxit d'El mètode Grönholm amb un nou projecte: El crèdit, el muntatge estrella d'aquesta temporada a Barcelona. Si al 2003 Galceran i Belbel retrataven la competitivitat laboral, ara presenten una radiografia de la banca i la crisi econòmica. L’espectacle arriba al Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada aquest divendres, 11 de juliol, a les 21h. Les entrades tenen un preu de 25 i 15 euros i es poden comprar al web telentrada.com, al Punt de Difusió Cultural i Turística (Garcia Fossas, 2) de dimarts a dijous de 19 a 21h i, el mateix dia de la funció, a la taquilla del teatre des de dues hores abans.

Duel interpretatiu de luxe. Un difícil cara a cara entre els "Jordis", que donaran vida a un director de banc i a un client que s’hi adreça per demanar un crèdit, malgrat les dificultats que això suposa. L'obra és una comèdia sobre l'economia, la desesperació, la fragilitat de les relacions humanes i les de parella. El text comparteix amb El mètode Grönholm no poques coses: a partir d'una anècdota senzilla i bastant surrealista, ofereix un duel interpretatiu de luxe i promet fer passar una hora i mitja plena de rialles i àcides reflexions sobre la realitat. Una obra tan necessària com balsàmica que ja va guanyar el primer Torneig de Dramatúrgia de Temporada Alta a Girona i a Buenos Aires.

Sinopsi de l’obra. En el nostre civilitzat món, quan necessites diners vas al banc i demanes un crèdit. Si no te’l concedeixen te’n tornes cap a casa, capcot, pensant que les coses estan molt malament, que els temps han canviat, que el crèdit no flueix. Però potser avui no. Potser avui, quan et deneguin el crèdit no te n’aniràs cap a casa amb la cua entre les cames com un xaiet. Potser avui miraràs el director de l’oficina als ulls, posaràs les cartes sobre la taula i li diràs que avui ets tu qui té la paella pel mànec i que si no et dóna els diners penses emprendre mesures de força, mesures realment potents. Res violent, valgui’m déu, això no, però avui, si el senyor director no afluixa els quartos, iniciaràs una acció definitiva que convertirà la seva vida en una catàstrofe.

  • Compartir