Sou a: Promoció Cultural i Relacions Institucionals / Notícies / Millores a la Baixada del Carme

Millores a la Baixada del Carme

L’actuació ha de suposar la recuperació d’un eix de comunicació entre el centre de la ciutat el barri de les adoberies i el riu Anoia.
26-02-2015

Amb l’objectiu de millorar la mobilitat i la seguretat dels vianants que transiten entre el nucli antic i el barri del Rec, s’han iniciat les obres de construcció d’una escala de connexió entre el carrer de la Concepció i la Baixada del Carme, a més d’altres actuacions de millora en aquest punt.

Fins ara, aquesta connexió es realitzava majoritàriament passant pel carrer de la Caritat, un tram de via que té molt pendent i una reduïda amplada. Això feia que la connexió en aquest punt no reunís unes òptimes condicions de seguretat per les persones, en un pas cada vegada més utilitzat pels vianants que transiten en ambdues direccions, entre el nucli antic i la zona de les adoberies i el Parc Fluvial.

A més de la construcció de l’escala per a salvar el desnivell entre la Baixada del Carme i el  carrer de la Concepció, s’ampliarà  la vorera sud d’aquest últim en el tram de l’encreuament i es pavimentarà de nou la Baixada del Carme, que tindrà voreres per als vianants. Recentment s’ha instal·lat també una barana metàl·lica als seus laterals, es repintarà la senyalització horitzontal i es col·locarà nova senyalització vertical. Les tasques tenen una durada prevista d’un mes i un cost al voltant dels 12.000 euros.

Tal com explica el tinent d’alcalde d’Entorn, Josep Miserachs, “amb aquestes obres estem creant un nou eix de circulació, redefinint la continuació natural del carrer Custiol, des del centre de la ciutat fins al barri de les adoberies i l’Anella Verda”. Amb aquesta actuació, afegeix, “el govern municipal fa una nova passa per aconseguir una ciutat més amable, amb eixos definits per als vianants que connectin diferents zones entre elles i facilitin l’accés als serveis, les zones verdes i els espais lliures”.

  • Compartir