Nova Aula de Cuina al mercat de La Masuca
Aquest dissabte, 22 de novembre, s’ha presentat la nova Aula de Cuina del Mercat Municipal de La Masuca. Aquesta és una iniciativa conjunta de l’Ajuntament d’Igualada i l’Associació de Botiguers del mercat, amb el suport de la Diputació de Barcelona, que ha permès arranjar l’antic espai polivalent de l’interior de la instal·lació a una nova aula gastronòmica on impartir-hi tallers de cuina.
Durant quatre setmanes, en aquest espai d’uns 25 m2 de superfície, s’han dut a terme les obres necessàries. S’hi han instal·lat els elements electrodomèstics bàsics per a celebrar-hi els tallers formatius i divulgatius i també s’hi ha ubicat el mobiliari per als alumnes d’aquests tallers, una dotzena de taules i cadires.
Hàbits saludables i cuina de mercat · En l’acte de presentació d’aquest dissabte, amb la presència del tinent d’alcalde d’Entorn, Josep Miserachs, el cap de l’Oficina de Mercats i Fires Locals de la Diputació, Xavier Torrent, i el vicepresident de l’Associació de Botiguers de la Masuca, Jordi Vila, s’han explicat les raons d’aquesta iniciativa. Miserachs destaca que la voluntat és “estimular el consum dels productes frescos i de proximitat que es venen al mateix mercat i mantenir vives o recuperar moltes receptes del ric patrimoni gastronòmic català”.
Es vol incentivar també l’adopció d’hàbits d’alimentació saludables, el coneixement dels productes de temporada i, fins i tot, impulsar noves figures de la cuina local. No es faran només tallers de receptes tradicionals, sinó que es preveu desenvolupar-hi cicles temàtics concrets, com per exemple cuina sana per a esportistes.
Primers tallers: receptes de Nadal · Els primers tallers en aquesta aula, que ja tenen les inscripcions tancades, es duran a terme en les properes setmanes: quatre sessions consecutives en un cicle de receptes nadalenques. Les classes es faran els dijous a la tarda, de 17:30 a 19:30h, quan el mercat està obert, afavorint també d’aquesta manera l’adquisició de productes a les parades i botigues.
El 27 de novembre es podrà aprendre a cuinar Escudella, carn d’olla i tronc de Nadal; el 4 de desembre Canelons de Sant Esteve i neules; l’11 de desembre Capó farcit a la catalana amb carxofes i mantecado i, finalment, el 18 de desembre, Sarsuela de peix i marisc i torró cremat. Aquests quatre tallers els impartirà el cuiner Isidre Soteras, del restaurant igualadí El Jardí.