Sou a: Promoció Cultural i Relacions Institucionals / Notícies / Nova programació de Cultura en Família

Nova programació de Cultura en Família

Un total de vint-i-dues propostes a Igualada permetran a grans i petits gaudir tots els diumenges de teatre, tallers, visites o cinema.
19-01-2015

Amb el film Pluja de mandonguilles, que es podrà veure aquest diumenge, 25 de gener, a les 12h al Museu de la Pell, s’inicia a Igualada una nova edició de diumenges actius per a tota la família sota el paraigua del programa Cultura en Família. Aquesta és una iniciativa de l’Ajuntament d’Igualada i l’Institut Municipal de Cultura (IMC), de manera coordinada en aquesta ocasió amb el Museu de la Pell, la Biblioteca Central, el Programa de Millora del Barri de Sant Agustí, la Mostra d’Igualada Fira de Teatre Infantil i Juvenil, i Xarxa Igualada. Té com a objectiu principal fer que les famílies puguin gaudir de tallers de tota mena com ara teatre, espectacles musicals, visites culturals, contes o cinema en català. Es pot consultar íntegrament AQUÍ

La programació s’estén des del 25 de gener fins el 21 de juny, amb activitats cada cap de setmana. En total, el programa inclou vint-i-dues iniciatives, moltes d’elles gratuïtes. Com a actes festius cal destacar el Carnaval Infantil el 15 de febrer i la Mostra a l’abril, amb propostes teatrals per a petits i joves. La programació de Xarxa, a més, afegeix una aposta decidida per la formació de públic de teatre. El cinema, finalment, també hi tindrà un paper rellevant.

D’altra banda, els matins de diumenge també oferiran una àmplia formació didàctica a través de tallers relacionats amb exposicions. Cultura en Família convida a participar en els tallers de fotografia del certament FineArt o retocs fotogràfics relacionats amb l’exposició La bellesa de la màquina. Fotografia industrial de Ramon de Baños (1890-1980. També s’inclouen tallers creatius i visites guiades al patrimoni igualadí i anoienc, com ara la sortida dinamitzada a Sant Jaume Sesoliveres amb motiu del Dia Internacional dels Museus. El taller de tabalada de Grallers d’Igualada clourà el semestre.

Primera proposta: cinema en català · El proper diumenge, 25 de gener, el programa arrenca projectant la pel·lícula infantil Pluja de mandonguilles. Aquest és un film basat en el llibre Ennuvolat amb probabilitat de mandonguilles, de l’escriptora Judi Barrett. En aquest film l’acció se centra en Flint, un jove amb vocació de científic i d’inventor que vol millorar la vida dels seus veïns. Després de fer tot tipus d’enginys que no serveixen per a res, aconsegueix crear una màquina que converteix l’aigua en menjar que cau del cel. Però l’invent se li acaba escapant de les mans.

La cinta va ser nominada a diferents premis el 2009, com ara els Globus d’Or, els Premis Annie o els Critics Choice Awards. Té una durada de 89 minuts i està recomanada per a infants a partir de 6 anys.

.

 

  • Compartir