Sou a: Promoció Cultural i Relacions Institucionals / Notícies / Nova programació del Teatre Municipal Ateneu, de setembre a gener

Nova programació del Teatre Municipal Ateneu, de setembre a gener

L’espectacle de Josep M. Ribaudí ‘Kabrota’, Elles, estrena un programa que recupera obres que ajornades el semestre passat
09-09-2020

El regidor de Promoció Cultural, Pere Camps, ha presentat aquest dimecres la nova programació del Teatre Municipal Ateneu, que anirà de setembre a gener.  “Ningú no s’hauria imaginat, quan vam presentar la temporada a finals de l’any passat, com canviarien les coses per al teatre durant l’any 2020. Sortosament s’han pogut reprogramar els espectacles ajornats a causa de la Covid-19, que s’havien previst encara que amb l’aforament complet. Tot i així reemprenem la programació amb una dotzena d’espectacles”, ha explicat Camps.

Les novetats de la temporada

El fet de reprogramar ha provocat que en aquest semestre no hi hagi nous abonaments, sinó que es mantenen els de la temporada anterior. Per a les novetats d’aquesta temporada caldrà comprar l’entrada, amb els preus que s’indiquen per a cada obra. Una de les novetats és la del diumenge 20 de setembre, a les 7 de la tarda, dia en què el Teatre Municipal l’Ateneu acollirà l’espectacle de Josep M. Ribaudí ‘Kabrota’, Elles. A punt de fer 80 anys, l’autor ha escrit i ha posat la música a les històries de deu dones, explicades a través de la memòria d’una tia àvia que ho sap tot. La dramatúrgia i direcció és de Sílvia Sanfeliu i els arranjaments musicals són de Txema Riera, que també els interpreta al piano. L’actriu i cantant Mònica Vives Foix dona vida a tots els personatges. Finalment, Encarni Sánchez és la responsable del moviment escènic. Hi ha entrades disponibles al web www.teatremunicipalateneu.cat de 16, 14 i 10 €.

La segona novetat és el projecte Encara hi ha algú al bosc, la nova producció del Teatre de l’Aurora i de l’equip de Cultura i conflicte. El projecte compta amb un muntatge teatral, un documental i una instal·lació fotogràfica que recull les veus de les dones que van sobreviure a les violacions com a estratègia ètnica durant la guerra de Bòsnia. L’espectacle, dirigit per Joan Arqué i amb dramatúrgia d’Anna Maria Ricart, és interpretat per Ariadna Gil, Montse Esteve, la igualadina Judit Farrés, Magda Puig, Òscar Muñoz, Pep Pascual i Erol Ileri. Es preestrena a Igualada abans del Festival Temporada Alta i la temporada al TNC. Es podrà veure el dissabte 10 d’octubre, a les 9 del vespre, i se’n poden reservar les entrades al web del teatre.

Els espectacles amb abonament de la temporada anterior

Els espectacles amb abonament de la temporada anterior (Els ocells; La dona del 600; La consagració de la primavera, i Una història real), tenen l’aforament complet, però la mateixa setmana de la funció es podrà consultar si s’ha alliberat alguna entrada que s’hagi pogut produir durant el procés de reassignació, i es poden adquirir a través del portal d’Internet del teatre.

És el cas de Els ocells de La Calòrica una obra amb una oberta voluntat política per la qual desfilen temes com ara la corrupció, la traïció als ideals i els mecanismes que fa servir el poder per assimilar qualsevol intent de canvi o revolució social. Desconstrucció de la democràcia i humor negre en l’obra inspirada en Els ocells d’Aristòfanes, la primera comèdia que atacava de cara les imperfeccions de la nounada democràcia. L’espectacle ha rebut el Premi de la crítica al millor actor de repartiment, Xavi Francès i el Premi de la crítica al millor vestuari per a l’igualadí Albert Pascual. La representació serà el diumenge 4 d’octubre, a les 7 de la tarda.

Mercè Sampietro, Àngels Gonyalons, Jordi Banacolocha, Rosa Vila i Pep Planas protagonitzen la divertida comèdia La dona del 600. En Tomàs és vidu, té més de setanta anys, i el metge l’obliga a estar-se del cafè, la llet, la sal i els greixos. Un bon dia, la seva filla Montse li du un regal inesperat que ens farà conèixer els secrets de la família. La funció, escrita i dirigida per Pere Riera, serà el diumenge 1 de novembre, a les 7 de la tarda.

La dansa arribarà de la mà de la jove companyia BCN City Ballet que presentarà La consagració de la primavera, una de les obres cabdals d’Igor Stravinsky. El mític sacrifici d’una adolescent obligada a ballar fins a la mort per aconseguir la benevolència dels déus. La companyia en fa una interpretació neoclàssica amb una coreografia de Carlos Bonilla, idònia per als temps convulsos. A la segona part hi haurà les coreografies Tablada (Leonardo P. Sanabria), Las voces (Richard d’Alton) i Preciossite Suite (Marcelo Sáez). L’espectacle, dirigit per Georgina Rigola, es representarà el diumenge 15 de novembre, a les 7 de la tarda.

A Una història real, Pau Miró ens explica les vivències d’un adolescent que se sent desemparat i incomprès, un pare absorbit per la professió. Hi ha un dol per gestionar, una novel·la pendent de ser publicada, una butaca atrotinada i plena de records i un secret que pot acabar amb tot. I a l’exterior, el món no sembla anar millor: el discurs de la por agafa força. Amb Julio Manrique, Mireia Aixalà, Nil Cardoner i Tilda Espluga. El diumenge 24 de gener, a les 7 de la tarda.

La programació infantil de Xarxa Igualada

La programació infantil de Xarxa Igualada estrena temporada amb l’espectacle de la companyia igualadina Farrés brothers i cia, Orbital, escrita i dirigida per Jordi Palet. La Mariona, el Yuri i el Nil jugaven a marcians de petits. Un dia, les seves òrbites es bifurquen i es perden la pista. Són adults, la Mariona és a punt de fer realitat el somni de tots tres: viatjar de veritat cap a l’espai. Es volen acomiadar perquè hi ha una abraçada pendent. Jordi i Pep Farrés interpreten els dos amics i la Judit Farrés ho fa de manera virtual. Aquest espectacle que gira al voltant de les relacions interplanetàries, les òrbites humanes i la ciència es podrà veure el diumenge 11 d’octubre, a ¼ d’1 del migdia.

El documental Sur le chemin de l’école de Pascal Pisson ha servit a la companyia Campi qui pugui per posar en escena Camí a l’escola dirigit per Rosa Díaz, de La Rous Teatro (Premi Nacional de les Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut 2011, entre altres). Un espectacle que narra la història de tres germanes que s’han d’enfrontar diàriament amb una multitud d’adversitats i perills per arribar a l’escola. Una realitat per molts infants d’arreu del món, que són conscients que només l’educació els obrirà les portes a un futur millor. Amb Aitana Giralt, Alícia Bull, Cristina Garcia i Jordi Pedrós. El podreu veure el diumenge 8 de novembre, a ¼ d’1 del migdia

El grup Xarxa Igualada continua la seva temporada d’espectacles familiars amb On vas, Moby Dick? del Centre de Titelles de Lleida, que es va haver d’ajornar per la Covid-19. Una escenificació per a tota la família a partir d’una adaptació del clàssic d’Herman Melville. Els titelles de taula, les projeccions de dibuixos animats i les cançons ens endinsen en la història de la gran balena blanca, Moby Dick. La funció tindrà lloc el diumenge 13 de desembre, a ¼ d’1 del migdia.

Finalment, el diumenge 17 de gener, a ¼ d’1 del migdia, Addaura teatre visual posarà en escena Klé. La dansa,  la màgia, la manipulació d'objectes, els pallassos, els titelles, la llengua de signes i el  teatre ens serviran per explorar junts l’obra i descobrir el pintor Klee. Les entrades són a 7 € i a 5 € per als socis de La Xarxa.

La programació musical

El teatre Municipal l’Ateneu presentarà altres espectacles al llarg del trimestre. La Banda de Música d’Igualada presentarà el Concert de tardor, dirigit per Concepció Ramió. S’interpretaran Músiques de pel·lícula i altres peces diverses del repertori per a banda. El concert serà el dissabte, 17 d’octubre, a les 7 de la tarda. Les entrades tindran un preu: 8 € i de 5 per als menors de 25 anys.

El divendres 23 d'octubre, a les 10 del vespre, la cantant Carme Canela s'uneix al trio format per Jose Carra (piano), Jose López (contrabaix) i Guillem Arnedo (bateria), per submergir-se en la tradició dels estàndards jazzístics dels grans compositors:  A.J.Lerner, Porter, Strayhorn, Rodgers o Carmichael. El resultat de les seves quatre veus treballant en una mateixa direcció permet que cada cançó derivi en una història personal i amb vida pròpia: Doin' The Thing convida Carme Canela.  Més informació a www.estivaldejazz.cat.

També Daniel Anglès presentarà Broadway a cappella en el marc dels actes de lliurament dels Premis Ciutat d’Igualada 2020. Tretze cantants impressionants que fan màgia amb les veus.” Daniel Anglès produeix artísticament aquest trepidant i emotiu concert amb les grans cançons de Broadway de tots els temps, amb el primer instrument de tots els temps: la veu.

Venda d’entrades

Cal recordar que per a tots els espectacles de la programació cal comprar les entrades o invitacions –si és el cas, a la pàgina web del teatre www.teatremunicipalateneu.cat. Aquest servei no aplica cap taxa.

 

Reassignació de localitats dels espectacles ajornats el primer semestre

Les persones que ja havien adquirit les localitats poden gestionar el canvi presencialment tots els dijous, fins a l’1 d’octubre. També poden fer-ho el dia de la funció, a partir de les 18h i fins a 15 minuts abans de l’inici de l’obra, o bé poden enviar un correu electrònic a entrades@teatremunicipalateneu.cat, indicant el codi de l’entrada i especificant els membres de la unitat de convivència  que es poden agrupar. Un cop enviada la informació rebran les noves localitats assignades.

La resituació afectarà la ubicació de les butaques assignades. Els espectadors que no estiguin d’acord amb el canvi podran reclamar el retorn del preu de l’entrada. Cada setmana podeu consultar a la pàgina web del teatre si alguna entrada del teatre ha estat retornada i ha quedat alliberada. La taquilla del Teatre Municipal l’Ateneu està situada Passatge Vives, s/n 08700 Igualada. Obrirà els dijous, d’11 a 13 h i de 18 a 20 h, i una hora abans de cada espectacle. La taquilla del Punt d’Informació Cultual i Turística no estarà operativa.

 

 

  • Compartir