Sou a: Promoció Cultural i Relacions Institucionals / Notícies / Projecte de remodelació de la Plaça de la Masuca

Projecte de remodelació de la Plaça de la Masuca

La proposta contempla, més enllà de l’habitual ús com a aparcament, la millora del mercat a l’aire lliure i possibles nous usos ciutadans.
18-02-2015

L’Ajuntament d’Igualada ha presentat aquest dimecres, 18 de febrer, el projecte de remodelació i millora de la Plaça de la Masuca. Aquest espai, que actualment funciona majoritàriament com a aparcament i acull el mercat d’ambulants els dimecres i els dissabtes al matí, es vol reformar properament. Segons ha explicat l’alcalde de la ciutat, Marc Castells, l’objectiu és “convertir aquesta plaça en un punt neuràlgic de vida ciutadana on, a l’ús ja conegut d’aparcament, s’hi afegeixi un nou espai acollidor i amable per les persones i encara més atractiu per a  l’activitat comercial”.

El disseny actual de la plaça, pensada per a ser utilitzada principalment com a aparcament públic, limita molt la seva funcionalitat i la mobilitat de les persones. A banda, el mobiliari urbà i il·luminació han quedat obsolets i es considera adient una renovació. Per això, la proposta de remodelació contempla una nova ordenació que ampliï els usos de la plaça, que té uns 4.000 m2 de superfície, permetent encabir-hi nous usos comercials i ciutadans.

En els aspectes funcionals, com ha detallat el tinent d’alcalde d’Entorn, Josep Miserachs, el projecte preveu un paviment continu tipus asfàltic colorejat a la seva part central, en una zona sense mobiliari urbà que ha de permetre la màxima flexibilitat d’usos. Al seu voltant s’hi vol ubicar la zona per vianants, amb nous bancs, arbrat, pèrgoles, serveis i emprovadors, aquests últims pensats per a ser utilitzats sobretot els dies de mercat a l’aire lliure. Les pèrgoles podran acollir, més enllà d’aquest mercat a l’aire lliure, fires, degustacions, dinars populars o esdeveniments que puguin necessitar un aixopluc. També s’hi volen ubicar dues noves fonts, millorar la vegetació i establir una il·luminació a diferents nivells, especialment pensada per a cada zona i els usos que haurà d’acollir.

A banda, amb aquesta acció es vol facilitar la mobilitat i l’accés al Mercat de la Masuca, aprofitant els eixos Nord-Sud pel carrer de Joaquima Vedruna i Est-Oest fins el centre pels carrers Vic i Virtut. Amb aquest objectiu, es preveu eliminar parterres, barreres arquitectòniques i desnivells, fent més senzilla la circulació dels vianants. A la presentació d’aquest dimecres al mateix Mercat, hi ha assistit el president de la seva associació de botiguers, Jordi Vila.

Mesura contemplada al Pla de Millora del Mercat · Aquest projecte de remodelació s’emmarca en el Pla de Millora del Mercat de la Masuca, iniciat per l’Ajuntament l’any 2013 amb l’objectiu d’impulsar el mercat municipal. Els darrers anys s’han dut a terme diferents accions, com ara la renovació de la imatge general de la instal·lació, la introducció de concessions anuals per optar a gestionar una parada o botiga, zones blanques d’aparcament gratuït al seu voltant, il·luminació més efectiva, vreres més amples i transitables, un nou ascensor, cursos de formació adreçats als paradistes o aquest projecte de millora de la plaça. Els quatre eixos d’acció del pla són la promoció i dinamització del mercat, la gestió i formació, l’urbanisme i la mobilitat, i els equipaments i el medi ambient.

  • Compartir