Sou a: Promoció Cultural i Relacions Institucionals / Notícies / Quarta edició de Cultura Emprenedora a l'Escola

Quarta edició de Cultura Emprenedora a l'Escola

Prop de 4.000 estudiants de 91 municipis de la província prenen part en la quarta edició del programa impulsat per la Diputació de Barcelona.
24-11-2014

Aquest curs escolar 2014/2015, Igualada acull novament el programa Cultura Emprenedora a l’Escola, impulsat i coordinat per la Diputació de Barcelona i que compta amb la col·laboració, a nivell local, dels departaments de Dinamització Econòmica i d’Ensenyament i Universitats de l’Ajuntament d’Igualada.

Serà ja la quarta edició d’aquest programa, que té per objecte fomentar l'esperit emprenedor i les competències bàsiques dels estudiants del cicle superior d'Educació Primària. El projecte es desenvolupa al llarg dels cursos acadèmics 2011-2015 i, el curs passat, hi van participar 2.119 alumnes de 32 municipis, creant 95 cooperatives escolars en 53 centres educatius.

La metodologia consisteix a simular la creació, gestió i organització de cooperatives dins l'aula. En el procés, els alumnes desenvolupen capacitats emprenedores mitjançant un aprenentatge transversal que reforça l'adquisició de coneixements i aptituds, al mateix temps que es treballa la connexió entre l'escola i el món del treball. Finalment, s’organitza un mercat en què les cooperatives posen a la venda els productes elaborats durant l’any. Per a fer realitat el projecte, es compta amb l’assessorament de Valnalón, entitat que es dedica a la promoció de l’emprenedoria a l’escola i que té una notable trajectòria a nivell de l’Estat espanyol.

Enguany el programa es desenvolupa a Igualada a les escoles dels Maristes, les Escolàpies, l’Acadèmia Igualada i l’Emili Vallès, amb la participació de prop de 200 alumnes de 5è de Primària. Un total de 3.850 alumnes de 91 centres educatius de 45 municipis de la província prenen part en aquesta nova edició del projecte. És previst que es creïn un total de 154 cooperatives.

 

  • Compartir